Álláspont

2024.04.16. 09:02

Kicsit hazai

Meglepetésként ért, hogy az epizódok nagy részét idehaza forgatták.

Ollári Gergely

E rovat hasábjain már többször írtam arról, hogy szeretem a sorozatokat. A fiataloknak azt hiszem, nem kell bemutatni az egyik nagy streamingszolgáltató remekművét, a Halót. A produktum igazából nem más, mint egy játékadaptáció. Élethű, lövöldözős sci-fi játék alapjából készült sorozat. Távoli galaxisban játszódik, amelynek főszerepében egy szuperkatonát láthatunk, aki mesterséges intelligencia segítségével veszi fel a harcot az idegen lényekből álló szövetség ellen. A második évad nagy kedvencem volt nekem is, azonban meglepetésként ért, hogy az epizódok nagy részét idehaza, Magyarországon forgatták. Több helyszínen, köztük volt többek között a Puskás Aréna, az Ikarus egyik nagy budapesti csarnoka, a Fővárosi Állat- és Növénykert vagy éppen Tárnok település egyik legkülönlegesebb,és legrégebbi bányája. 

Eljátszottam a gondolattal, milyen jó lenne, ha hasonló, nagy sikert elérő külföldi sorozatok helyszínéül például Győr-Moson-Sopront látnánk viszont a képernyőnkön. 

Látványos sci-fi a szigetközi ágrendszerben, izgalmas telenovella a pannonhalmi apátság falai között. Háborús sorozat a Sokorói-dombság szívében, modern kori Dallas a Kisalföldön, vagy egy sitcom (helyzetkomédia vagy szituációs komédia) az Esterházy-kastély dísztermében. 

Egy szó, mint száz, a Halo című amerikai sci-fi sorozat egy kicsit hazai, és a miénk is. Talán a jövőben még több produkció választja majd hazánkat forgatás helyszínéül. Vármegyénk pedig szinte bármelyik televíziós sorozat üde színhelye lenne a maga szépségében, különlegességében. 

Címkék#meglepetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában