Viki

2008.10.24. 20:10

Ahol még mindig Dieter Bohlen a sztár

Németország a sztereotípiák országa. Sikerült néhány olyan némettel beszélnem, akik jártak már Budapesten. Ők csak ennyit tudnak: Plattensee, Budapest, schön, in der Nähe. Mintha Magyarország tényleg csak ezekből a klisékből állna.

Nemcsak a Balaton van, és nemcsak Budapest, szép-szép, de merne valaki azt mondani, hogy kicsiny hazánk nem szép, máris a közelnek érzett távolban landolna. Nekem ugyanis nagyon messze van most Magyarország.

Interjú Enrique Iglesiasszal

Ma délután Oberhausenben voltunk, ahol egy hatalmas rádióállomás található. Két kísérőnk van: Heidi és Fabio (ő félig olasz, de ennek ellenére nagyon precíz), akik nagyon segítőkészek, ha bármi kérdésünk van, azonnal a rendelkezésünkre állnak. Szerencsére eddig meg nem kellett őket életveszély miatt igénybe venni. Az oberhauseni rádióállomás talán az egyik legnagyobb intézmény a környéken. Bár ebből én a lépcsőzésen kívül sokat nem érzékeltem. Talán annyit, hogy az egyik ajtóra ki volt írva, hogy Enrique Iglesiasszal folyik interjú. Érdekes, hogy ezen a területen egyébként még mindig Dieter Bohlen a nagybetűs sztár, egész nap vele példálóztak. Persze megkérdezték tőlünk, hogy tudjuk-e egyáltalán, ki az az "ifjú dalia", akit nem tudnak nem a szájukra venni. Valószínűleg el is zavartak volna minket, ha nemet mondunk...

Nem nő, aki nem vásárol

A rádiólátogatást követően elmentünk egy bevásárlóközpontba, ahol mindenki kedvére szórhatta a pénzét. Hát, nekem nem kellett kétszer mondani, hogy segítsek be a kereskedők napi betevőhöz jutásában. Vettem rögtön két táskát - kivételesen nem az egzotikumokra hajaztam, tehát ezúttal egyiken sincs halott rocksztár képe, vagy bakelitlemez. Ha jól számolom, így már 7 táska van nálam Düsseldorfban. Lehet, hogy egy külön repülővel küldöm majd haza a cuccaimat, mert akárhogyan is nézem, a bőröndömben nem fog elférni a sok kellek.

Szeretem az állatokat, de...

A kirándulást követően végre visszaértem a vendéglátó családomhoz, ahol örömmel tudatták velem, a házimacska éppen tüzel. Azonnal leszaladtam a közeli boltba, hogy pezsgőt és konfettit vegyek. Mire visszaértem, ez a szemtelen dög teljesen beleszerelmesedett a törülközőmbe, már a házasságot tervezik. Most épp egymáson fekszenek. Szeretem az állatokat, de ha ez a szőrös dög tovább folytatja a romantikázást, szerzek neki egy kevésbe elit, utcagyőztes kanmacskát, és úgy felcsináltatom, hogy három évig csak a kölykeit fogja etetni. Vagy elviszem egy bárba - úgy is a világon itt a legnagyobb az egy négyzetméterre jutó italozok száma), aztán jól leitatom házi csapolt sörrel. Részegen biztos nem csinálna semmi kalamajkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!