1,2 milliárd forintos fejlesztés

2022.02.10. 13:45

Megnyitotta kapuit a Pannonhalmi Tanuszoda - sok-sok térségi kisgyerek tanulhat meg úszni a létesítményben - galéria

Most hétvégén (február 11-13.) a diákjegy 300 forint, a felnőtt jegy pedig 400 forint lesz az új létesítményben.

kisalfold.hu

Fotók: Huszár Gábor

Sajtótájékoztató keretében adták át csütörtök délelőtt a Pannonhalmi Tanuszodát. A beruházás a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósult meg. Az uszoda 1250 négyzetméteres területével 80 fő befogadására alkalmas. A beruházás összege bruttó 1.2 milliárd forint költségvetésből valósult meg. Emellett a kormány külön forrást biztosított arra, hogy a működtetéshez szükséges bútorok, és sporttechnikai eszközök is rendelkezésre álljanak. Erre nagyságrendileg 33 millió forrás érkezett.

 

Az ünnepélyes átadón részt vett Vas Gábor Pannonhalma polgármestere, Kara Ákos országgyűlési képviselő, Sárfalvi Péter sportigazgatásért és sportágfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, dr. Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár, és a  Magyar Úszó Szövetség képviseletében Darnyi Tamás, négyszeres olimpiai bajnok magyar úszó. A létesítményt  Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát áldotta meg. Az uszoda kedvezményes hétvégével nyitja meg a kapuit. Pénteken reggel 8 és délután 2 óra között, valamint szombaton és vasárnap reggel 8 és este 6 óra között kezdeményes jeggyel használható. A diákjegy háromszáz forintba, míg a felnőtt 400 forintba kerül majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!