Kékfény

2021.12.24. 17:05

Üldözés Kópháza közelében - a belga embercsempész menekülni próbált, de fának vágódott

A járművezető a rendőrségi kocsit meglátva földútra hajtva próbált meg elhajtani, azonban fának ütközött.

A rendőrök szenteste napján 12 óra 20 perckor lakossági bejelentés alapján akartak ellenőrizni egy belga rendszámú furgont Kópháza külterületén, az államhatár közelében. A járművezető a rendőrségi gépkocsit meglátva egy földútra hajtva próbált meg elhajtani, azonban egy fának ütközött. A sofőr az autóból kiugorva futni kezdett, azonban hamarosan megállt és feladta magát.

 

A rendőrök a belga férfit elfogták, aki az egyenruhások kérdésére elmondta, hogy korábban illegális migránsokat szállított a furgonban és ezért akart elmenekülni. A feltételezett embercsempészt a járőrök a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra állították elő. Az osztrák hatóságok a magyar fél értesítése alapján a helyszín közelében, de már Ausztria területén huszonhét – magukat afgán, szír, kurd állampolgárnak valló – külföldit tartóztattak fel, akiket az elfogott embercsempész szállíthatott.

 

A belga sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!