Zöld-fehér szív

2021.12.12. 12:29

NB II - 3 ponttal zárta az őszi szezont az ETO Tiszakécskén - Videó

A Merkantil Bank Liga idei utolsó, már tavaszról előrehozott fordulóját rendezik hétvégén, ahol a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata Tiszakécskére látogatott

kisalfold.hu

Forrás: ETO FC

NB II 20., utolsó őszi fordulójának vasárnapi játéknapján Tiszakécskei LC - WKW ETO FC Győr 0-1 (0-1)

 

Tiszakécske, Városi Sportcentrum. V.: Takács T. (Belicza, Tőkés).

Tiszakécskei LC: Holczer – Gyurján (Simon M. 68’), Csáki, Farkas N. (Vachtler 46’), Farkas A., Uzoma, Kovács B., Erdei C. (Pál 86’), Csősz (Pongrácz 46’), Heffler (Szalay 86’), Zádori. Vezetőedző: Visinka Ede.

WKW ETO FC Győr: Fadgyas – Kovács K., Lipták (Fodor 73’), Csonka, Forgács, Kiss M., Toma, Vitális, Vernes (Bacsa 79’), Priskin (Szimcso 90’), Óvári. Vezetőedző: Klausz László.

Gsz.: Vernes (28’).

 

A 28. percben Vernes egy átvétellel átverte védőjét, majd tizenhét méterről tolt egyet és hatalmas gólt lőtt a bal felsőbe.

 

Klausz László: - Nagyon örülök a három pontnak, hazai pályán a Tiszakécske az utolsó pár fordulóban legyőzte többek között a Vasast, a Kecskemétet és a Pécset, és olyan nehéz is lett a mérkőzés, mint amilyenre számítottunk. Azt gondolom, hogy az első félidőt nagyon jól kontrolláltuk, a védelmünk hazai helyzet nélkül hozta lesz a játékrészt. A második félidő kicsit problémásabb volt, akadt egy-két taktikai elcsúszás, főleg a végén, ami után ránk tudtak jönni, és egy nagy ziccer is kialakult az utolsó pillanatban. Ennek ellenére a mi kontrajátékunk is ült, mert volt két-három helyzetünk, amiből szerezhettünk volna gólt, és akkor lezártuk volna a mérkőzést, de így kellett Fadgyasnak a végén az óriási bravúrja, és így sikerült megszereznünk a három pontot.

 

Korábban:

Utoljára lép pályára a 2021-es naptári évben az ETO FC NB II-es labdarúgócsapata. Az előző fordulóban győri együttes Dorogon vendégszerepelt, ahol nagyon rossz talajon, hóban kellett lejátszani a mérkőzést, s amit sikerült 1-0-ra megnyerni, ezzel megtörni a hosszú és rossz szériát a Dorog ellen. Ezen a hétvégén sem lehet más célja a csapatnak, mint elhozni a három pontot Tiszakécskéről, és szépen búcsúztatni az esztendőt. A másodosztály újonca eddigi tizenkilenc mérkőzéséből négyet nyert meg, háromszor játszott döntetlent, és tizenkét alkalommal szenvedett vereséget.

 

Az így begyűjtött tizenöt pontjával a tabella utolsó, 20. helyét foglalja el. Ettől függetlenül nem lehet félvállról venni a találkozót, ugyanis a Tiszakécske jó formának örvend, utolsó hat mérkőzésén tizenhárom pontot gyűjtött, ahol többek között legyőzte a Vasas és a Kecskemét gárdáját is. Legutóbb a Tiszakécskével az első fordulóban találkozott a Rába-parti gárda, akkor az ETO Stadionban Bacsa Patrik góljának köszönhetően 1-0-ra győzött az ETO. Klausz László vezetőedző vasárnap is azt a hozzáállást várja el csapatától, mint amit mutatott múlt héten a Dorog otthonában is.

 

- A legutóbbi, Dorog elleni mérkőzésen, amit mindenféleképp értékelni tudtam, az a küzdőszellem és a párharcok megnyerése – kezdte Klausz László. – Ez nagyon tetszett a csapattól, és végül egy átlövéssel meg is tudtuk nyerni a találkozót. Most hétvégén, a Tiszakécske ellen remélem, hogy a pálya rendbe lesz, és egy nagyon kemény mérkőzésre számítok. Ellenfelünk nagyon jó formában van, stabilan védekeznek, abból próbálnak kontrajátékot játszani. Természetesen számunkra is nagyon fontos ez a mérkőzés, mindenki maximálisan koncentrált, hogy ezt az utolsó kilencven percet is pontokkal tudjuk lehozni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!