Ingatlan

2021.12.06. 13:14

Ezek a legdrágább és legolcsóbb települések és utcák Győr-Moson-Sopron megyében

Közel 13-szoros különbség van a megyénk lakásárai között.

Forrás: Pixabay

Az országos lakáspiacon százszoros különbségek vannak a legalacsonyabb és legmagasabb árak között az utcaszintű hivatalos adatok szerint. A legmagasabb, átlagosan 2 millió forintos négyzetméterár a budapesti Rózsadombon található Vérhalom utca nevéhez fűződik, a legalacsonyabb – 21 ezer forintos ár – pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rudabánya Árpád utcájához és a Bács-Kiskunban lévő Borotához tartozik.

[eadvert]

Többek között ez derül ki az ingatlan.com legfrissebb, a KSH részletes adatain alapuló összeállításából, de kérdés, hogy Győr-Moson-Sopron megyében, melyek a legolcsóbb és legdrágább utcák és települések. Erre választ ad az elemzés, amely bemutatja azt is, hogy az idei kínálatban mely települések rendelkeztek a legalacsonyabb és legmagasabb árral.

Kétsebességes az országos piac

Budapesten 644 ezer forint volt tavaly az eladott lakóingatlanok átlagos négyzetméterára, ami az egy évvel korábbi 627 ezer forintot 2,8 százalékkal haladja meg. A többi megyében 110-388 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár, ez pedig 4,2-37,2 százalékkal múlja felül a 2019-re jellemző szintet.

A lakásdrágulást jól mutatja, hogy a hivatalos adatok alapján Győr-Moson-Sopron megyében tavaly átlagosan 388 ezer forintos négyzetméteráron lehetett ingatlant vásárolni, pedig 2019-ben még csak 356 ezer forint volt az egy négyzetméterre jutó átlag.

Ez éves szinten 9 százalékos növekedésnek felel meg.

Az ingatlan.com adatai szerint a fővároson kívüli megyék piaca jobban vészelte át a koronavírus-járvány negatív hatásait, és erősebb alapokról vág neki az újabb élénkülésnek.

Toplista a megyéből

A hivatalos utcaszintű adatokban nemcsak utcák, terek, utak szerepelnek, hanem akár teljes települések is.

A múlt év során Győr-Moson-Sopron megyében Zsira volt a legdrágább, az ottani négyzetméterárak 1,082 millió forintot tettek ki.

A második és harmadik helyen a győri Kert utca és Gyóni Géza sétány áll 673 ezer, illetve 631 ezer forintos összeggel. A top 10-ben szerepel még a szintén győri Tátika, Irinyi János, Attila, Kagyló utca és a Móricz Zsigmond rakpart, valamint a soproni Gólya és Szélső utca 557-623 ezer forinttal.

A megyében tavaly Cirákon voltak a legalacsonyabbak négyzetméterárak, 31 ezer forintot tettek ki.

Emellett Szil 33 ezer, Bágyogszovát 76 ezer forinttal szerepelt még a legolcsóbb települések táborában.

Kik az idei kínálat legolcsóbb és legdrágább szereplői?

Az ingatlan.com azt is megnézte, hogy a megyében idén mely településeken kínálták a legdrágábban és legolcsóbban a lakóingatlanokat, sor-, iker- és családi házakat, valamint lakásokat.

Ezt a listát Harka vezeti 592 ezer forintos értékkel.

A következő a sorban Vámosszabadi, ahol 554 ezer forint, majd Hövej 540 ezer forinttal. A tízes megyei rangsorban helyet kapott még Győrújfalu, Und, Pereszteg, Ágfalva, Sopron, Győr, Nagylózs és Győrzámoly, ezeken a településeken 469-531 ezer forintért kínálták a lakóingatlanok négyzetméterét.

A megye legolcsóbb települése Zsebeháza 46 ezer forintos átlagos négyzetméterárral.

Emellett még Kisbabot, Csáfordjánosfa, Rábaszentandrás, Dénesfa tartozik a legalacsonyabb árú települések közé 53-83 ezer forinttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!