Lebuktak

2019.11.21. 21:11

Román lejjel csaltak Pápán

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

Munkatársunktól

Mogyoród, 2017. május 12. Összetört, felborult személygépkocsi az M3-as autópályáról Szadára vezető lehajtónál, Mogyoród közelében 2017. május 12-én. A balesetben egy utas kiesett a járműből és a helyszínen életét vesztette. A gépkocsi vezetője az első információk szerint könnyebben sérült meg. MTI Fotó: Lakatos Péter

Fotó: Lakatos Péter

Ahogy arról korábban beszámolt a Police.hu, egy állampolgár értesítette a rendőrséget 2019. október 20-án 15 óra körül arról, hogy Pápán ismeretlen tettesek az egyik bankautomatánál több mint százezer forintot csaltak ki tőle oly módon, hogy forgalomból kivont, értéktelen román lejt adtak neki cserébe. A rendőrök 2019. október 23-án Nagygyimót belterületén igazoltatták és fogták el a feltételezett elkövetőket, egy 45 éves és egy 34 éves román állampolgárt.

A rendőrök a két férfit előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, és a nyomozók – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként kihallgatták. Az eljárás során a rendőrök megállapították, hogy az elkövetők 2019 októberében további személyeket is tévedésbe ejtettek az ország területén. Pénzváltás ürügyén szólították meg a sértetteket, és arra kérték őket, váltsanak számukra román lejt magyar forintra. Az elkövetők minden alkalommal forgalomból kivont, értékkel nem bíró valutát adtak át a sértetteknek. A két román állampolgár ellen többrendbeli csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a pápai rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!