Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Galambokat ölt a Széchenyi híd Győrben - fotó

Galambok akadtak, majd pusztultak el Győrben a Széchenyi hídra felszerelt hálóban. Az eset kapcsán válaszolt a Magyar Közút.
˝A 14-es főúton található győri Széchenyi Mosoni-Duna híd 2009-es felújítása során megoldandó feladat volt a madarak elleni védőháló felszerelése a teljes hídszerkezet alá.

Erre azért volt szükség, mert rendszeresen nagyszámú galamb fészkelte be magát a belülről üreges hídfő- és pillértestekbe, ahol rengeteg ürülék halmozódott fel. Így elősegítve az itt található hídszerkezeti elemek (saruk, saruzsámolyok, stb.) és hídtartozékok (lépcsők, mászóvasak, villámvédelem, közművek, illetve azok mérőberendezései stb.) ütemes devalválódását és korrózióját.

A madarak a hídszerkezet alatti közművezetékeket, vizsgálójárdákat, közműtálcákat és a hídgerendákat is pihenőhelyként használták; ugyancsak ürülékkel szennyezve ezen hídelemeket is.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. már a szükséges intézkedések biztosítása érdekében felvette a kapcsolatot az érintett kivitelezővel, aki a győri Széchenyi Mosoni-Duna híd 2008-2009-es felújítását végezte.

A kivitelező a felmerült műszaki hibát - védőhálók megrongálódását - garanciális javítási munkák keretén belül az időjárási körülmények függvényében tudja elvégezni˝ - tájékoztatta portálunkat Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető.

Előzmények:

Olvasónk fotóján jól látszik, hogy több galambnak is a híd aljára feszített háló lett a végzete.


Nagyobb képért kattintson a fotóra
Olvasónk felvétele - Nagyobb képért kattintson a fotóra

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adventi Koncert Harkán az Evangélikus templomban

Tovább olvasom