Szent György-napi Pápai Agrárexpo

A Pápai Sportcsarnokban került megrendezésre a XIV. Regionális Mezőgazdasági Szakkiállítás és Vásár, röviden a Szent György-napi Pápai Agrárexpo.

Tudósító - Polgár Sándor


Állatbemutatótól kezdve a gyermekrajzversenyig sok-sok érdeklődésre számot tartó esemény volt.

A legújabb traktorokon és kombájnokon kívül kívűl sok egyéb mezőgazdasági géppel is megismerkedhettek az érdeklődők. A legrégebbi működő gép 1903-ban készült. Több győri cég is kiállított. Az egyik kínálatában találkozhattunk a legújabb bioműtrágyával, mely természetes talaj-baktériumok segítségével már kis mennyiségben is nagyobb hatékonysággal dolgozik, mint a jelenlegi szerves műtrágyák többsége.

A természet patikájának értékes gyümölcseiből készített házi szörpök lekvárok is megkóstólhatóak voltak. Az ország valamennyi tájáról érkezett méhészek hozták el különféle virágból készült termékeiket.

Szent György-napi Pápai Agrárexpo



Csodálatos régi magyar ruhákat hozott bemutatni egy veszprémi méretes szabóság. A Somló-környéki híres borokat és pezsgőket népszerüsítendő valamennyi italt megkóstolhatták és megvásárolhatták. Határon túlról is szép számmal érkeztek kiállítók. Erdélyből Maros megyéből a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete hozta el a legszebb gyékényből font különféle termékeiket és szebbnél szebb fafaragásaikat. Koncsag Erzsébet szintén Erdélyből Mezőfeléből a szőtteseit és hímzéseit mutatta be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában