VII. Határon Túli Magyar Összművészeti Fesztivál

Csütörtök délután öt órakor tartották a Petőfi Sándor Városi Művelődési Központban azt a kiállítás- és fesztivál megnyitót, amely a határainkon is átnyúló magyar kultúrát közvetíti.

tudósító


Hetedik alkalommal rendezik meg e kultúrális rendezvényt, melynek a Határon Túli Magyar Összművészeti Fesztivál nevet adták a szervezők.

A rendezvény a helyi Bartók Béla Zeneművészeti Általános Iskola műsorával, és Gulyásné Lencsés Lívia, a Petőfi Sándor Városi Művelődési Központ munkatársának köszöntőjével vette kezdetét.

Ezek után Takács Zsolt, a Harmónia Művészeti Központ főigazgatójának köszöntőjére került sor. Őt követte Kara Ákos, a Győr–Moson–Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke. Felszólalásában elmondta, hogy a fesztivál első alkalmának szervezése során a bizonytalanság lapult a háttérben, de az optimizmus a munkatársak szemében ott volt, és bízott mindnyájukban, hogy sikerül egy rangos eseményt összehozni. E  remények megvalósultak, hiszen hetedik alkalommal indul útjára a programsorozat.

Az alelnök úr beszédét követően Duray Miklós geológus, politikus, közíró, a Magyar Koalíció Pártjának alelnöke lépett a megjelentek elé, aki mint egyben fővédnök nyitotta meg a VII. Határon Túli Magyar Összművészeti Fesztivált. Duray Miklós örült annak, hogy ismételten szép számmal látogattak vissza a fesztiválra a határon túlról. A megjelentekkel megosztotta azon gondolatait is, hogy nagy megbecsüléssel kell adóznunk azoknak, akik e rendezvényt szervezik, hiszen kitartóak, fáradhatatlanok és művészetkedvelők. A szétdarabolt nemzetünk legalább a kultúrájában egy és összetartó nemzet. Ez a fesztivál ezt jelképezi, arra törekszik, hogy ezt az összetartozást mutassa be. – mondta megnyitó beszédében Duray Miklós.

Szabó Béla, a Győri Fotóművészeti Klub elnöke követte a felszólalók sorát, aki bemutatta a kiállító művészeket a népes publikum számára.

A hangulatos megnyitó a Bartók Béla Zeneművészeti Általános Iskola tanulóinak énekével zárult.

Fotók: Gulyás Attila



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában