Inzulinpumpások találkozója Győrben

November 25-én került megrendezésre az inzulinpumpát forgalmazó cég (Roche) által szervezett pumpatalálkozó Győrben, a Famulus Hotelben immáron sokadik alkalommal - számol be olvasó-tudósítónk.


Rendhagyó módon most nem a gondozó team dolgozói készültek előadásokkal, hanem gondozott családok, gyerekek. Hét előadást hallhattunk, amelyekben mindenki a saját tapasztalatait oszthatta meg másokkal és az esetlegesen előforduló problémákról is szó esett. Három szülő beszélt gyermeke életének változásáról a Penről az inzulinpumpára való áttérés óta és a mindennapokban való használatról.


Horváth Judit, Magyar Szilvia és Dr. Csermelyi Boglárka. A többi négy pedig fiatal volt, közöttük én is, mi is a pumpa előnyeiről ejtettünk szót, valamint tapasztalatainkat is megosztottuk egymással. Moreno-Huetra Daniella, Németh Petra Karolina, Miklós Csaba és Madách Gábor. Az előadások után kis szünet következett, amely egyben felkészülési idő is volt a szituációs játékokra.

A szünetben mindenki elfogyasztotta az uzsonnát, amelyet a helyszínen kaptunk, majd következtek a feladatok. Általában négyes csoportokban dolgoztuk fel a megkapott feladatokat, amelyeket mindenki nagyon jól teljesített. A mindennapi életből vett szituációkat kellett eljátszani, mint például mi történik, ha egy cukorbeteg gyermeket beíratnak az óvodába, vagy ha a beteg bemegy a diabetológusához és elkéri a pumpáját, hogy visszanézze a beadott inzulinokat.


Nagyon jó hangulatban telt el a délután, amelynek zárásaként a HBA1C versenyt is kihirdették. A három legjobb HBA1c-vel rendelkező fiatal és az előadók is jutalomban részesültek. 1. Jámbor Máté 2. Miklós Csaba 3. Moreno-Huetra Daniella. Természetesen a győri gyermek diabetes gondozó team és a Roche cég képviselői is részt vettek a találkozón. Köszönjük Nekik, hogy ismét egy jó hangulatú délutánt tölthettünk el együtt, valamint újabb ismeretekkel gazdagodhattunk.

Németh Petra Karolina

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában