Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Több mint 120 milliárd dollár a Dubai World vagyona

A tavalyi év végén a Dubai World ingatlanalap tulajdonainak és befektetési vagyonának összértéke meghaladta 120 milliárd dollárt, vagyis ez több mint fedezi az alap 57 milliárd dolláros adósságát - állítja az Al-Ittihad arab nyelvű napilap.
Egy nemrégiben kiadott belső jelentés adataira hivatkozva a lap azt írja, hogy a cég ingatlanvagyonának értéke mintegy 35 százalékkal csökkent tavaly, miután 2008-ban még 157 milliárd dollár volt. Ugyanakkor a befektetések értékcsökkenése és a stratégiai vagyonvesztés nem haladja meg a 20 százalékot.

Dubaj november 25-én jelentette be, hogy féléves moratóriumot szándékozik kérni a Dubai World adósságára. Időközben közölték azt is, hogy a dubaji kormány nem vállal garanciát a Dubai World holding adósságaira.

A Dubai World egyes hitelezői mostanra elvesztették türelmüket: sajtójelentések szerint fokozatosan megszabadulnának az ingatlanalap adósságkötelezvényeitől. A Financial Times úgy tudja, hogy a névérték mintegy 70 százalékát kérik a reménybeli adósság-felvásárlóktól.

Az elmúlt hetekben a pénzpiacokon mintegy 100 millió dollár adósságtól igyekeztek megszabadulni, és további, ilyen jellegű kísérletek sem kizártak. Arról az FT szerint nincsenek pontos információk, hogy az ügyletek végül is létrejöttek-e és pontosan mely bankok kezdeményeztek azokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabdázó thaiföldi elefántok

Két elefántot tanítottak meg kosárlabdázni Thaiföldön, a Szamuj-szigeten működő szafariparkban. Tovább olvasom