Kisalföld logö

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -2°C | 10°C Még több cikk.

Daróczi Dávid a Rádió C örökös főszerkesztője

A Rádió C örökös főszerkesztőjévé választotta a múlt pénteken tragikus körülmények között elhunyt Daróczi Dávidot, a roma rádió egykori főszerkesztőjét.

Ignácz József, az ország első és egyetlen roma rádiójának jelenlegi főszerkesztője az MTI-nek szerdán elmondta: a Rádió C vezetése és tulajdonosi testülete, illetve a kollégák úgy határoztak, hogy egykori főszerkesztőjük előtti tisztelgésül, emlékének méltó megőrzése érdekében az adó örökös főszerkesztőjévé nevezik ki Daróczi Dávidot.

Fotója a Rádió C honlapján a munkatársak neve fölé került, emlékeztetve arra, hogy a roma közösség, a rádió munkatársai milyen sokat köszönhetnek egykori főszerkesztőjüknek, aki már a rádió indulásakor is egyengette a roma adó útját - tette hozzá.

A roma rádió Daróczi Dávid temetéséig minden nap megemlékezik egykori kollégájáról, a végső búcsúztatás napján, jövő pénteken pedig egész nap gyászzenét sugároz - mondta az adó főszerkesztője.

Fátyol Tivadar, a roma rádió ügyvezető igazgatója szombaton, egykori főszerkesztőjük halálhírére reagálva úgy fogalmazott: Daróczi Dávid szakmai útmutatásaival megalapozta a kisebbségi rádiózás jelenét és jövőjét.

Halálával közösségünket, munkatársainkat pótolhatatlan veszteség érte, betölthetetlen űrt hagyott maga után - fogalmazott az igazgató, hozzátéve, hogy Daróczi Dávid újságíróként, kommunikációs szakemberként, majd kormányszóvivőként egyaránt segítette a roma népcsoportot érintő legfontosabb ügyekről való tájékoztatást, sokszor a Rádió C-n keresztül adott nyilatkozataival.

A volt kormányszóvivő péntek éjjel lett öngyilkos, halálának körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. Daróczi Dávid a budapesti Andrássy út 72. szám alatt, egy harmadik emeleti lakásban vetett véget életének.

Daróczi Dávid nyíltan vállalta és hangoztatta roma származását. Eredeti neve: Daróczi József, édesapja Choli Daróczi József író, költő, műfordító. Daróczi Dávid 2007. június 18-tól 2009. április 24-ig volt kormányszóvivő, a posztról való távozását a Gyurcsány-kormány utolsó ülését követő tájékoztatón jelentette be. Ezt megelőzően több napilapnál és televíziónál is dolgozott újságíróként, szerkesztőként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatezer fős családi összejövetel

Hatezer tagja gyűlt össze egyazon családnak Tajvanon, hogy hagyományosan megünnepelje közös elhunyt… Tovább olvasom