Színházi tánckarok gálája

A június közepén rendezték meg IX. alkalommal Győrben a Magyar Táncfesztivált. A fesztivál 7 napig tartott és rengeteg program várta az érdeklődőket. Volt táncgála, balettgála és utolsó nap egy különleges musicalt mutatott be az experidence és a békéscsabai Jókai színházzal közösen, ez nem volt más mint Frank Sinatra a Hang című musical.

A 2. nap került megrendezésre 19:00-kor a győri nemzeti színházban a színházi tánckarok gálaestje. Az est rendezője Kiss János a győri balett igazgatója és Forgács Péter a győri nemzeti színház igazgatója volt. Ezen az estén a fantasztikus táncművészeké volt a főszerep. A 100 táncos a gálaestet egy óriási fináléval zárta Tihanyi Ákos koreográfiájával. A gálaesten a Budapesti Operettszínház balettkara és musical együttese, a Madách színház , A soproni Petőfi színház, a veszprémi Petőfi színház, a szolnoki Szigligeti színház , a szegedi nemzeti színház és végül ,de nem utolsó sorban a győri nemzeti színház tánckara lépett színpadra. Minden színház egy – egy musicalrészletet mutatott be. Olyan nagysikerű darabokból hangzottak el részletek, mint a Ghost, a Koldusopera, az Aida, vagy éppen a Jézus Krisztus Szupersztár. Az esten olyan tehetséges táncművészek mutatkoztak be többek között, mint Ábrahám Gabriella, Szabó Dóra, Karányi Péter,Laboda Zsanett,Füzes Nóra, Adler Judit...,akik már többi mint 10 éve a Budapesti Operettszínház musical együttesének csapatát erősítik. Nemcsak itthon érnek el óriási sikereket a színházzal,de külföldön is ahol A Szépség és a szörnyeteggel, több, mint 300 előadásra való játszási jogot kaptak meg. Az esten a táncosok mellett olyan kiváló musicalszínészek is színpadra léptek, mint Peller Anna, Serbán Attila, Kerényi Miklós Máté, Halas Adelaida és Kertész Marcella.

Az est óriási sikert aratott és a műsor végén a közönség állva tapsolta a táncművészeket, akik nagyon élvezték a különleges és nem mindennapi előadást és remélik még máskor is lesz alkalmuk együtt dolgozni. Az est végén Forgács Péter elmondta , hogy jövőre is lesz Táncfesztivál és , hogy akkor is nagyon különleges programokkal fognak készülni.

Ha esetleg láttátok a gálát akkor várom élményeiteket és véleményeiteket!:)

Következő hétfőn egy másik színházi előadásról írok,dehogy miről az maradjon addig titok!:) Kellemes hetet kívánok Nektek!:)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!