Ghost musical a Budapesti Operettszínházban

Szerelem, krimi, földöntúli létezés, lélegzetelállító történetvezetés és remek zene. A londoni West End és a New York-i Broadway után most a Budapesti Operettszínházban a musical egy eredeti verziója! A június 1-jei premieren én is ott voltam, élményeimet és gondolataimat szeretném leírni a musical kapcsán.

A darabot a színház kettős szereposztásban játsza, Sam szerepét Dolhai Attila és Kerényi Miklós Máté, Mollyt Vágó Bernadett és Muri Enikő alakítja, Carlt Szabó Dávid és Mészáros Árpád Zsolt formája meg, Willi karakterét Németh Attila és György-Rózsa Sándor ölti magára.

A darab két fiatal kapcsolatáról szól. Már éppen házasságukat tervezik, amikor egy tragikus véletlen folytán a fiú meghal, de olyan erős benne a szerelem, hogy nem tudja elhagyni az árnyékvilágot. Szelleme itt marad, mert rájön, halálát barátjának hitt vetélytársa okozta, aki most szerelme életére tör. Egy spiritiszta segítségével kapcsolatot talál a lánnyal, értesíti a veszélyről, ám ő nagyon nehezen érti meg, és fogadja el mindezt. A direktor mélyebb tartalmat is lát a romantikus történetben. A tőlünk független, megmagyarázhatatlan jelenségekről és különös érzésekről is szól majd az előadás. A halál utáni élet egy bármikor előkapható örökzöld és Kerényi is erre épít. "A ma emberét egyre inkább izgatja mi történik a halál után, érdeklik a vámpírok és más földöntúli lények élete" - mondta el.

A két főszereplő Kerényi Miklós Máté és Muri Enikő tökéletesen alakították a szerelmespárt. Mind énekben,mind színészi játékban fantasztikusat nyújtottak a színpadon. Mindketten kitűnően megállták a helyüket a darabban. Ki kell még emelni a mellékszereplőket is :György-Rózsa Sándor lehengerlő Wille Lopez volt., Brasch Bence félelmetes Metró Szellem , Józsa Imre hihetően alakította a Kórházi Szellemet, Czigány Judit és Kisfaludy Zsófia pedig remekül kiegészítették Peller Anna kacagtató játékát.

Alapvetően ez egy szomorú, megható darab. De igazából még sem,mert a végén minden jóra fordul a gonosz elnyeri méltó bűntetését, a jó pedig jutalmát. A darab alatt rengetegett lehett nevetni,mert Oda Mae Brown karaktere annyi színt , annyi humort visz a musicalbe, Peller Anna alakításában pedig különösen sokat lehettet nevetni. Oda Mae Brown maga Peller Anna.

 Khell Csörsz díszlettervező és Somfai Péter világítástervező szuperfantasztikusat alkottak. Ehhez fogható előadást még életemben nem láttam, fantasztikus szereposztás,kitűnő színészi játék, fülbemászó dallamok. Az előadás látványvilága is zseniális, olyan mintha egy Broadway-színházban lennénk.. A nézőtéren ülve csak kapkodtuk a fejünket, és szájtátva figyeltük, ahogy a színpad folyamatosan átalakult, otthon, iroda, New York-i utca majd egy teljesen valósághű metrókocsivá változott. Ez utóbbi érdekessége, hogy az egész kocsit vetítéstechnikával tárták a szemünk elé, és nem csak mozgatták, de térben forgatták, pörgették is, a hatás pedig lehengerlő  volt. Szintén csak dicsérni lehet Tihanyi Ákos koreográfust, a táncjelenetek elképesztő látványosak voltak.

A darab fontos tanúlsága, hogy mindig becsüljük meg a számunkra fontos embereket és mutassuk ki Nekik szeretetünket mert soha nem tudhajtuk mikor mi fog történni. Soha ne panaszkodjunk,hogy nekünk rossz a helyzetünk,mert nincs olyan helyzet aminek ne lenne megoldása. és hogy így van jól. Ami tőlünk független , azt el kell fogadnunk ,mert többet ártunk vele magunknak mint használnánk.

Mindenkit arra bízatok,hogy ha teheti egyszer mindenképpen nézze meg az előadást,mert egy nagyon különleges és nem mindennapi élményben részesül az ember, és ez a plusz igenis kell az olykor szürke és unalmas hétköznapokhoz.

Jövő héten újabb színházi élményemet osztom meg Veletek!!:) További szép hetet kívánok Nektek!:) Továbbra is várom hozzászólásaitokat és élményeiteket színházi előadásokkal kapcsolatban!:)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!