Sragner László blogja

2009.08.05. 18:10

"IKEA, légy átkozott" - dühödt angol asztalosok a multik ellen

Átkozzák az IKEA-t és a hozzá hasonló multinacionális bútorboltokat a tradicionális angol székgyártók. A kőkemény árversenyben ugyanis képtelenek felvenni a versenyt a jóval olcsóbb termékeket árusító üzletláncokkal.

 Az H.J. Berry Nagy-Britannia legrégebbi székgyártó manufaktúrája, egy tradicionális bútorasztalos cég. Az 1840-es években alakult vállalatot ma is ugyanaz a család irányítja, van olyan munkatársuk, aki 44 éve náluk dolgozik. Az alapos munkával, kézzel készült székek eladása 30 százalékkal csökkent egy év alatt, a vállalat 250 ezer fontos -közel 80 millió forintos- hiánnyal zárt. A veszteségek lassan a tulajdonos Berry család vagyonát is felemésztik.

Az egyre nagyobb vészhelyzetben levő vállalat munkatársai egyértelműen a nemzetközi konkurenciát okolják nehéz helyzetükért. A multinacionális nagyvállalatok ugyanis alacsony áraikkal esélyt sem adnak számukra a piaci érvényesülésre. Ráadásul a gazdasági visszaesés miatt az emberek Angliában is egyre kevésbé engedhetik meg maguknak, hogy drágább, jobb minőségű termékeket vásároljanak.

Forrás: Pénzcentrum 07-21

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!