Sragner László blogja

2008.11.23. 16:14

Sztár bloggerek

Nagy késéssel idézek egy hozzászólásból.

Nem másolom le a teljes szöveget, és annak sincs jelentősége, hogy melyik írásomhoz érkezett. A kiollózásért elnézést kérek a hozzászólótól, de rögtön érthetővé teszem, hogy miért csak ezzel a két mondattal szeretnék foglalkozni.

 

 

2. Leona 2008.10.18. 09:42:35

 

Sragner Úr,

Sajnálom, hogy nincs otthon a ´ netes világban´, nade miért is lenne?!

.................................

KÉrdezném: szokta olvasni Uj Pétert vagy Tóta W-t? Tudja kik ők?

.................................

 

 

A két urat hallomásból ismerem. Főleg azért, mert fiaim szokták őket emlegetni, leginkább Tóta W-t.

Néhányszor már felmerült bennem a szándék, hogy elolvasok tőlük valamit, de a súlyos leterheltségem miatt valahogy ez elmaradt.

Majd két vizuális élményem volt Tóta W-vel, és ez meghatározónak bizonyult a sztár blogger képem formálódásában.

Egy beszélgetős tévé műsorban láttam először, ha jól emlékszem a Heti Hetesben.

Csatornák közötti kapcsolgatás közben botlottam bele. Mivel kíváncsi voltam rá, pár percig néztem. Nem ragadtam le! Gyűröttnek tűnt. A szövege sem állított meg. Nem tudom utólag elemezni, hogy miért. Akkor azzal a felületes érzéssel nyomtam meg a távkapcsolót, hogy ez számomra érdektelen. A műsor is, a téma is és Tóta W is. Talán a fáradt kinézete és az akkor körülményesnek talált mondatfűzése együtt váltották ki a továbbkapcsolást.

Ez a találkozás egymagában is kipipálta volna a sztár blogger sort a további érdeklődésre érdemes témák listájáról, de nem túl régen megint keresztülestem Tóta W-n az egyik kereskedelmi csatornán. A viszontlátás lezárta a témát.

A műsor híresnek kikiáltott emberek pocskondiázására épül, akiken mellesleg nincs mit sajnálni emiatt. Egy sorozatról van szó, amiben ilyen-olyan kínos szempontok szerint összeszednek ismert alakokat, és köpködik őket. Film bejátszásokat kevernek kommentárokkal. Az értékelők, akik valószínű szintén híresnek számítanak, láthatók is beszéd közben. A műsor lényegi vonása az ízléstelenség, ami a kommentárokban tudálékossággal keveredik.

Az egyik értékelő Tóta W volt. Nekem nem lógott ki a műsorból.

Tiszteletben tartom, hogy Tóta W is meg akar élni, sőt vélhetően jól akar élni. Abból kell pénzt csinálnia, amiből tud.

Innentől viszont számomra érdektelen, hogy mit írt, és mit fog írni ezután.

Szeretném hangsúlyozni, hogy ez szigorúan magánvélemény. Nem kívánom ezzel a kijelentésemmel értékelni Tóta W munkásságát.

Eléggé el nem ítélhető módon a Tóta W élményből Uj Péterre vonatkozó következtetéseket is levontam.

Ezzel az írásommal kizárólag a saját értékrendemet szerettem volna megosztani az Olvasókkal, ha már így összeakadtam a sztár bloggerekkel Leonának köszönhetően.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!