Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Vipera győzelemre készül

Kovács „Vipera” Attila nem ismeri brazil ellenfellét, de biztos benne, hogy legyőzi őt a győri bokszgálán.

Mivel Nagy „Csonttörő" János fellépése betegsége miatt elmarad – helyette a magyar bajnok Mészáros András lép a kötelek közé –, minden bizonnyal a szintén győri kötődésű EBA Európa-bajnok Kovács „Vipera" Attila szereplése lesz a legnagyobb sláger a szombat esti győri bokszgálán.

A 31 éves öklöző október végén fantasztikus mérkőzésen, nagyon kemény ellenféllel szemben – az izomkolosszus francia Thiamot a hetedik menetben számolta ki a bíró – diadalmaskodott, így sok ideje nem maradt a felkészülésre.

„ Bár tényleg rövid idő telt el az utolsó meccsem óta, természetesen sikerült regenerálódnom, s úgy érzem, sikeresen felkészültem a hétvégi összecsapásra – mondta el Kovács Attila a Kisalföld érdeklődésére. – Igaz, most kicsit fáradtnak érzem magam, de szombatra már teljesen rá fogok hangolódni a mérkőzésre. Győzni megyek a szorítóba. Ahhoz, hogy távolabbi céljaimat elérjem, hozni kell ezt az összecsapást is. Meg kell hogy verjem a brazil ellenfelemet."

Akit egyébként Dennis de Barrosnak hívnak, és címmérkőzésen még csak az ifjúságiak közt lépett a szorítóba. Mérlege nem rossz, tizenkét győztes találkozót tudhat maga mögött – ebből nyolc idő előtt ért véget –, s mindössze kétszer szenvedett vereséget.

„ Egyelőre úgymond »sötét ló« a brazil bokszoló, sajnos nem is sikerült videofelvételt szereznünk róla. Annyit tudunk csak, hogy jobbkezes, de az első menetekben úgyis kiderül, mire lehet képes."

A tizenkét menetesre tervezett, úgynevezett szinten tartó összecsapás tehát nem lesz sétagalopp Kovács számára, ezt egyébként nem is bánja a Győrött, Lévai István edző irányítása mellett készülő öklöző.

„ Egyáltalán nem bánom, hogy nem egy gyengébb eredményekkel rendelkező versenyzővel kell hogy bokszoljak. Az, hogy keményebb az ellenfelem, nekem is jó. Legyőzése további önbizalmat adhat."
Kovács természetesen hallott a szintén nagyváltósúlyú Kótai Mihály – korábban szó volt róla, hogy „Vipera" őellene bokszolhat – újabb angliai vereségéről és arról, hogy hiába nem volt ez címmérkőzés, csaknem elvették a magyar öklöző világbajnoki övét.

„ Nem hittem, hogy elveszítheti címét, egyébként pedig nem tudok, de nem is szeretnék véleményt mondani Kótai teljesítményéről, most csak a saját mérkőzésemre koncentrálok."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elvették a magyar tornász érmét

A voloszi tornász Európa-bajnokságon Berkit először ezüstérmesnek hirdették ki, azonban a mögötte… Tovább olvasom