Kisalföld logö

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Olvasóink kérdeztek a világ legjobbjától! Vicces online interjú Heidi Lökével

A világklasszis beállós a zöld-fehér csapat BL-esélyeiről és a kisalföldi mindenapjairól mesélt egy remekül sikerült online interjú során. Heidi Löke egyik vicces válaszára Görbicz Anita sok smile jellel válaszolt saját Facebook-oldalán.
12 óra 47 perc

Az online interjú véget ért; köszönjük az Olvasóknak az értékes kérdéseket és Heidinek a szuper válaszokat.

Heidi Löke szép napot kíván mindenkinek, s búcsúzóul azt mondta: este találkozzunk a Magvassyban!
Kérdések:

- Szia Heidi! Először is gratulálok az elődöntőhöz és a legjobb játékos
címhez! Az a kérdésem, hogy mi a véleményed arról, hogy Veszprémben
fogjátok játszani az elődöntőt?

- Először is köszönöm a sok kedvességet és a gratulációkat. Szerettünk volna Győrben játszani, ha lenne egy nagyobb csarnok, de sajnos nincs.

Annak örülök, hogy Veszprémben még több szurkoló tud bennünket buzdítani és élvezni a játékunkat.


- Kedves Heidi! Először is, köszönjük, hogy a csapatunkat választottad és erősíted, ez a mentalitás, amit TE képviselsz, fantasztikus. Példa lehet a fiataloknak a tűz, a küzdeni akarás, ami benned van. A kérdésem az lenne, hogy ki állítja össze a kezdőcsapatot és ki dönt a cserékről? További sikeres éveket Neked az ETO-ban!


Heidi Löke a Kisalföld szerkesztőségében - fotó: Mészáros Mátyás.
Heidi Löke a Kisalföld szerkesztőségében - fotó: Mészáros Mátyás.


- Szintén köszönöm a kedves szavakat, én is nagyon örülök, hogy Győrben kézilabdázhatok jelenleg. Ki állítja össze a csapatot? Természetesen Karl-Erik Böhn, hisz ő a vezetőedző.

- Szia Heidi! Milyen érzés volt játszani, volt csapatod ellen, a sok nagyszerű csatát megnyert larviki sportcsarnokban? További sok sikert kívánok pályafutásodhoz, valamint, idén is nyerd meg a BL-t!

- Jó érzés volt visszatérni a csarnokba, de nem volt különleges, hisz játszottam már itt ellenfélként korábban. Sajnos, a meccset nem sikerült megnyerni szombaton, de remélem, a BL-kupát végül hazahozzuk Győrbe!

- Kedves Heidi, először is nagy gratula a remek játékodhoz! Az utóbbi években az ETO a BL-elődöntőjén nem tudott továbblépni, Te viszont általában remekül játszol a nagy téttel bíró mérkőzéseken. Miben és hogyan tudsz segíteni a játékostársaknak, hogy lelki gátak megszűnjenek?

- Nem hinném, hogy lennének lelki gátaink, mindig nagyon jó és pozitív a légkör a csapaton belül és akörül. Mindenki szeretné a győzelmet elérni minden meccsen, s remélem, ez idén a BL-ben is sikerül. 

- Az utóbbi években a magyar női válogatott sajnos csak árnyéka egykori önmagának. Szerinted miben kellene javulnia a válogatottnak, hogy ismét a legjobbak között legyünk?

- Ügy gondolom, erről inkább a szövetségi kapitányt, Karl-Erik Böhn-t kellene megkérdezni.:)

- Szia Heidi! Azt olvastam valahol, hogy Te ügyetlen voltál a kézilabdában gyerekként! Hogyan jutottál el idáig? Ki volt az, aki neked a legtöbbet segített? Ez a technika, amit Te játszol ez sajátosság, vagy tanulható? A játékod élményszámba megy. Sok siker kívánok neked és csapatodnak.

- Neked is köszönöm a jó kívánságokat! Az igaz, hogy fiatal koromban nem voltam ilyen ügyes, soha nem voltam korosztályos válogatott sem, de 18 éves koromban kezdtem el komolyan edzeni.

Napi két edzésen vettem részt ekkoriban - ezek a foglalkozások elsősorban minőségi edzések voltak -, s idővel ez remek formába hozott. Éreztem magamon a fejlődést minden téren, s ez még jobban motivált, hogy minél jobb játékossá váljak.
 

- Miben különbözik szerinted a férfi és a női kézilabda leginkább? No és az élettársad szerint?

- Természetesen a férfiak sokkal erősebbek és gyorsabbak, de úgy gondolom, hogy az almát nem lehet a körtéhez hasonlítani. A bátyám, Frank is kézilabdázik Németországban a lübecki elsőosztályú csapatban, de kettőnket sem lehet összehasonlítani, mivel mindenben jobb vagyok nála.:)  

- A norvég válogatott az idei olimpia elsőszámú esélyese? Melyik csapat lehet a legveszélyesebb a norvég válogatottra?

- A francia válogatott szerintem a legerősebb, de a gallokon kívül is több jó csapat lesz az olimpián. Nem lesz egyszerű megvédeni a címünket. Négy éve Pekingben nem vehettem részt az ötkarikás játékokon, mivel akkor született kisfiam, Alexander.

- Hogyan ünnepelted a világ legjobbjának járó címet? Nagyot buliztatok a győri csapattársakkal?

- A lányok nagyon aranyosak voltak, s "megkoronáztak".:) Különleges ünneplés ezen kívül nem volt. 

- Mennyire volt alkalmad megismerni Magyarországot, Győrben mit szeretsz a legjobban?

- Szerettünk Magyarországon és Győrben élni. A Balatonnál már jártunk, s nagyon tetszett is nekünk. Győrben minden nagyon tetszik, mert egy élhető, pezsgő város.

- Kedves Heidi! Gratulálok a Világ Legjobb Játékosa cím elnyeréséhez!
Bizonyára sok csapattól megkerestek Téged. Mi befolyásolta végül a
döntésedet, hogy Győrbe igazolj?

- Köszönöm az újabb gratulációt. Ki szerettem volna valami újat próbálni a Larvik után. Egy jó csapatból egy jobb csapatba érkeztem, s Katrine is csak jó dolgokat mesélt Győrről és az Audi-ETO csapatról. Ezek után egyszerű választás volt számomra Győrbe jönni.

- Először is gratulálok az elődöntőhöz, várjuk a folytatást. Ahogy tapasztalom, a meccsek után jókedvűen beszélgetsz a szurkolókkal, és
általában Te vagy, aki utoljára elhagyja a pályát. Mit jelent Neked a szurkolók szeretete? Mi a véleményed arról, hogy valaki még norvégul is megtanul pár mondatot, csak hogy kedveskedjen Neked?

- Ezúttal is köszönöm az elismerő szavakat. Nagyon fontosak számomra a szurkolók, szívesen adok nekik autogrammot, beszélgetek velük, hogy megismerjük egymást. Nagyon jól esik, ha valaki az anyanyelvemen szólít meg, sok ilyen szurkolóval találkoztam már.

Én is tanulom a Ti nyelveteket, de nem egyszerű elsajátítani.
 

- Szia Heidi! A mérkőzések előtt vannak-e szokásaid, amiket babonából mindig megcsinálsz?

- Nem vagyok igazán babonás, de talán két dolgot elárulhatok. Egyrészt rágózom meccs közben, másrészt a fehérneműm ugyanaz - ha nincs egy nap két mérkőzés.:) 

- Amikor kézilabdázni kezdtél, már akkor is beállós poszton játszottál?

- Nem. Eleinte irányítóként játszottam, 20 éves koromig ezen a poszton számítottak rám. Talán egyszer újra ezen a poszton szeretnék játszani, Görbe vigyázz!:)))Ahogyan Heidi Löke viccesen szóba hozta Görbicz Anitát online interjúnk során, az Audi ETO világklasszis irányítója pár órával később szintén sok-sok smile jellel válaszolt a norvég beállósnak a Facebook-on.


Görbicz Anita vicces posztja a facebook-on.
Görbicz Anita vicces posztja a facebook-on.- Kivel van a legjobb barátságban az ETO-nál?

- Nagyon jó közösséget alkotunk, de persze Katrine a honfitársam, ezért ő különleges szerepet tölt be a mindennapjaimban. Szeretném hangsúlyozni ugyanakkor, hogy az összes lánnyal jóban vagyunk.

- Nincs honvágya? Milyen gyakran látogat haza?

- Igazából nincsen honvágyam, a családommal skype-on tartom a kapcsolatot. Nekem a legfontosabb az, hogy a kisfiam, Alexander velem legyen. Sűrű a versenynaptár, így nem tudok gyakran hazautazni. 

- Az lenne a kérdésem, hogy milyen érzés úgy játszani a csapatban, hogy az életársad az edző? További sok sikert!

- Számunkra ez nem jelent problémát; edzésen és mérkőzéseken játékos-edző viszonyban vagyunk egymással, ő teljesen úgy kezel engem is, mint bármelyik más csapattársamat.  

- Este a Fehérvárral játszanak, milyen eredményre számít?

- Jók ezek a mérkőzesek, mert 60 percig kell koncentrálnunk és olyan játékot játszhatunk, mely látványos és közönségszórakoztató. Természetesen az Alcoa elleni meccs is nagyon fontos, hiszen ezt is - mint mindegyik találkozónkat - meg szeretnénk nyerni.

11 óra 50 -
Heidi Löke megérkezett szerkesztőségünkbe, s várja szeretettel Olvasóink kérdéseit.

11 óra 10 perc

Az Audi-ETO kedd délelőtti edzése elhúzódott, így Heidi Löke kis késéssel érkezik szerkesztőségünkbe. Olvasóink türelmét és megértését köszönjük!

Előzetes

Az olvasói kérdéseket az online@kisalfold.hu e-mail címre várjuk; kérjük, a levél tárgyába írják be: Audi-ETO. A kérdéseket természetesen be lehet írni a kommentek közé is.

Heidi Lökét március elején válaszották a világ legjobb női kézilabdázójának; a norvág klasszis 2011-ben mind klub, mind válogatott szinten mindent megnyert.

Heidi Löke nyáron a Győri Audi ETO KC csapatához igazolt, majd decemberben hazája válogatottjával a világ trónjára is felülhetett a brazíliai világbajnokságon.

A norvég világsztárt választották a vb All-Star csapatának beállósává, csakúgy mint egy évvel korábban az Európa-Bajnokságon, ahol szintén aranyérmet nyert.


Fotó: H. Baranyai Edina.
Fotó: H. Baranyai Edina.

Olvasóink írták

 • 12. tonybacsi 2012. március 16. 18:37
  „11-ő nem járhat még másodikban...
  Korai.”
 • 11. CsabaKiraly 2012. március 13. 22:21
  „BudaiKr, teged sem lehet azzal vadolni, hogy kepes vagy jol kifejezni magad. Persze ha meg csak a masodikba jarsz akkor ertheto.”
 • 10. mc 2012. március 13. 22:09
  „ha lene egy

  Biztos a nehéz magyar nyelv miatt csak egy n sikerült szegénykémnek.

  Vagy a cikkíró és lektora újfent nem volt csúcson.

  Egyébként elismerésem Heidinek(is), meg az Őt körülvevő csapatnak. Vorsinak hamar gyógyulást kívánok!!!
  Ha egy puszi gyógyítana, akkor felajánlom.

  Lányok és asszonyok! Szeretlek Benneteket!”
 • 9. xverax 2012. március 13. 19:57
  „8.: ezt a kérdést BudaiKr tette fel tuti...
  a megyében csak neki van ennyi esze... hátrányban van....”
 • 8. tonybacsi 2012. március 13. 18:33
  „kiallitja őssze,,,,,,,,,de buta kérdés,hat a szertáros!”
 • 7. BudaiKr 2012. március 13. 18:26
  „1. H.Gabi 2012.03.13. 08:17
  az a baj hogy sokszor a gőrbic álittja össze a csapatot olyankor aztán baj is van általába...”
 • 6. Dwatson 2012. március 13. 16:53
  „Remek ez a csaj,örülök hogy itt van nálunk!”
 • 5. nmt 2012. március 13. 12:22
  „I studied in Danish folk high school. My Scandinavian experience was that you are really strong in social capital, meeting with each other, I am talking about community spirit. What is your experience about it in Hungary?
  I saw you have no difference between genders in sports, I think we have it. Do you feel it?”
 • 4. agoston1754@freemail.hu 2012. március 13. 10:19
  „Miben különbözik szerinted a férfi és a női kézilabda? No és férjed szerint?”
 • 3. tatiana 2012. március 13. 09:25
  „Szia Heidi! Azt olvastam valahol hogy Te kifejezetten ügyetlen voltál a kézilabdában ! Hogyan jutottál el idáig? Ki volt az aki neked a legtöbbet segített ? Ez a technika amit Te játszol ez sajátosság vagy tanulható? A játékod élményszámba megy.Sok siker kívánok neked és csapatodnak.”
 • 2. totya64 2012. március 13. 08:27
  „Szia Heidi! Milyen érzés volt játszani, volt csapatod ellen, a sok nagyszerű csatát megnyert larviki sportcsarnokban? További sok sikert kívánok pályafutásodhoz, valamint, idén is nyerd meg a BL-t!”
 • 1. H.Gabi 2012. március 13. 08:17
  „Kedves Heidi! Először is, köszönjük, hogy a csapatunkat választottad és erősíted, ez a mentalitás, amit TE képviselsz, fantasztikus.Példa lehet a fiataloknak a tűz, a küzdeni akarás,ami benned van.A kérdésem az lenne, hogy ki állítja össze a kezdőcsapatot és ki dönt a cserékről?További sikeres éveket Neked az ETO-ban!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűnrossz csapatok párharca: Inter-OM 2-1

Hetvenöt percnyi erőlködés után tévedésből vezetett az Inter, Brandao az utolsó percben egyenlített, végül Pazzini a hosszabbítás hosszabbításában még megnyerte a meccset, de kiesnek ettől még az olaszok. Tovább olvasom