Priskin-gól Watfordban

Priskin Tamás, a Győri ETO FC támadója góllal mutatkozott be Angliában. Vasárnapig marad a Watfordban.

A Kisalföldben többször is beszámoltunk róla, Priskin Tamás, az ETO FC futballistája az angol élvonalbeli Watfordnál vendégeskedik. Eddig remekül sikerült a csatár próbajátéka, gólt szerzett az együttes felkészülési mérkőzésén.

– Mi újság Angliában? – kérdeztük a játékost.

– Remekül érzem magam, kedden egy félidőn keresztül játszottam a fiatalokkal kiegészített úgynevezett vegyes csapatban, s azt gondolom, nem vallottam szégyent, ugyanis gólt szereztem az ötödosztályú Northwood ellen.

– Ennél jobban nem is sikerülhet egy támadó próbajátéka. Mit szóltak a teljesítményéhez?

– Gratuláltak. Láthatóan az edző is elégedett volt velem, azt mondta: tetszett neki a játékom.

– Milyen volt a mérkőzés és milyen poszton szerepelt?

– Hajtós, kemény meccs volt, nem látszott a többosztálynyi különbség. Négy-négy-kettes felállásban játszottunk, én a megszokott helyemen elöl futballoztam. A csapat második gólját szereztem, végül három-egyre nyertünk.

– Csak a mérkőzésen szerepelt a Watfordban vagy együtt is edz a társasággal?

– A gyakorlásokon is ott vagyok, ugyanazokat a feladatokat végzem, amit a többiek.

– Van ebben valami különbség a magyarországihoz képest?

– A gyakorlatok tulajdonképpen ugyanazok, de az intenzitásuk nagyobb, s már az edzéseken is keményebbek egymással a labdarúgók. A meccsen is nagyon keményen játszott az ellenfelünk.

– Ha már a mérkőzést említi, mikor játszik ismét az angol együttesben?

– A legközelebbi felkészülési meccs azt hiszem, egy negyedosztályú gárda ellen lesz. Ezen már az első csapat kerete szerepel, s azt mondták, számítsak arra, hogy ismét lehetőséget kapok egy félidő erejéig. Nagyon készülök, mert biztos vagyok benne, hogy sok múlik majd ezen a találkozón.

– Meddig marad a Watfordnál s mielőtt hazajön, megtudja azt, hogy milyen sikerrel zárult a próbajátéka?

– Vasárnap utazom vissza Győrbe. A véleményüket biztosan elmondják, de nem hinném, hogy már ekkor az orrom alá dugnának egy szerződést. Ez azért sem valószínű, mert ha meg is felelnék, utána a két klubnak még meg kell egyeznie egymással.