Kosárlabda

2022.12.04. 08:00

Megyei rangadó a női élvonalban

Vasárnap 17 órakor a női NB I rangadóján a Sopron Basket a SERCO UNI Győrt fogadja a Novomatic-arénában. A találkozót az M4 Sport+ élőben közvetíti. A férfi NB I-ben a Sopron KC ma 18 órakor a Bp. Honvédot fogadja.

kisalfold.hu

Fotó: NAGYGABOR

A válogatott szünetben „zajlott az élet” az Euroliga-győztesnél. Mint ismert, visszatért a Sopron Baskethez Turner Yvonne, majd gyakorlatilag az ő érkeztével egy időben a soproni klub azonnali hatállyal felbontotta a szabadságát önkényesen meghosszabbító kulcsjátékosa, Brittney Sykes szerződését. 

Hogy ennek milyen hatása lehet a vasárnapi rangadóra, arról így vélekedett Gáspár Dávid, a soproniak vezetőedzője: „A mezőnyposztokon a tervekkel ellentétben nem bővült a keret, viszont most gyakorlatilag új játékost kell beépíteni a külső pozíciókban, aki más erényekkel rendelkezik, mint Sykes. Nem lesz könnyű dolgunk vasárnap, hiszen nagyon összeszokott, jó szerkezetű, jól összerakott csapat ellen játszunk, amelynek erejét az is mutatja, hogy egyedül ők veretlenek még a bajnokságban.” 

Cziczás László, a bajnokságot hibátlanul vezető SERCO UNI Győr vezetőedzője így várja a találkozót: „Minden találkozóra győzelmi szándékkal megyünk ki, de a sport sokszor kiszámíthatatlan. Történjék bármi, minden eredményt ugyanúgy az értékén és a helyén kezelünk továbbra is, ahogyan tettük ezt eddig is. A Sopronnál történt személyi változásokkal nem foglalkozunk. Úgyis a meccsen derül ki, hogyan hatott ez a csapatra.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!