Sopronpress

2014.08.04. 23:45

Sima magyar győzelmek a tromsői sakkolimpián

A magyar férficsapat Algéria legjobbjai ellen nyert fölényesen, a női válogatott pedig Bolívia együttese felett diadalmaskodott könnyedén a sakkolimpián, amely szombaton kezdődött meg a norvégiai Tromsőben.

Munkatársunktól

A második napon sem hibáztak csapataink: a férficsapat Venezuela, a női válogatott pedig Libanon ellen nyert.

Az erősebbik nemnél a szegedi [namelink name="Lékó Péter"] csak a második fordulóban ült asztalhoz, és éltáblásként remizett Iturrizagával, míg a szegedi nagyszülőktől származó, az első olimpiáján játszó [namelink name="Rapport Richárd"] előbb nyert, majd kikapott. A nőknél a szegedi [namelink name="Papp Petra"] jó játékkal és két győzelemmel nyitott.

A férfiak versenyében 175, a nőknél majdnem 140 válogatott nevezett az augusztus 14-éig tartó, 11 fordulós eseményre, amelyet svájci rendszerben bonyolítanak le – itt nem minden hasonló képességű válogatott játszik egymással –, pontegyenlőség esetén pedig most már a csapatgyőzelmek száma dönti el a sorrendet, nem az egyes táblaeredmények.

Eredmények, férfiak, 1. forduló: Algéria–Magyarország 0–4, mérkőzések: Mohamed Haddus–Balogh Csaba 0–1, Almási Zoltán–Halil Bengerabi 1–0, Szaad Beluada–Rapport Richárd 0–1, Polgár Judit–Jamin Szeddaui 1–0, 2. forduló: Magyarország–Venezuela 2,5–1,5, mérkőzések: Lékó Péter–Iturrizaga döntetlen, Ynojosa Apon–Almási Zoltán 0–1, Rapport Richárd–Rohl Montes 0–1, Guerrero–Polgár Judit 0–1. Nők, 1. forduló: Bolívia–Magyarország 0–4, mérkőzések: Maria Eugenia Ramírez–Mádl Ildikó 0–1, Gara Anita–Daniela Cordero 1–0, Lucia Estrada–Gara Tícia 0–1, Papp Petra–Alexandra Prado 1–0, 2. forduló: Magyarország–Libanon 4–0, mérkőzések: Hoang Thanh Trang–Mouradian 1–0, Nekrasova–Gara Anita 0–1, Gara Tícia–Jalloul 1–0, Bedrosian–Papp Petra 0–1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!