Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Megszűnt a nyugdíjas bérlet

Gazdasági okok miatt megszűnt a nyugdíjas bérlet januártól a balfi uszodában.
A mozogni vágyó nyugdíjasok kedvezményes belépőjeggyel vigasztalódhatnak, délutánonként 13 órától 14.30-ig a 650 forintba kerülő jegy árából 150 forintot engednek. – Meglepetésként ért a hír, hogy januártól megszűnik a Balfi Gyógyfürdő uszodájában a nyugdíjas bérlet – panaszolja Király János nyugdíjas mérnök. – A pénztáros hölgyek azzal indokolták a változást, hogy a nyugdíjas kedvezmény nem EU- konform. Ha valóban központi döntésről van szó, akkor a nyugdíjainkat is az Európai Unióhoz kellene igazítani!

Király Jánoshoz hasonlóan sok nyugdíjas fogadta döbbent arccal a balfi változásokat, hiszen a kellemesen meleg vízű kis uszoda kedvelt az idősek körében.

– Eddig hetente többször jártunk a férjemmel úszni, idén kedvezményes bérlet híján ritkábban tudunk majd csak menni – meséli egy soproni nyugdíjas hölgy. – Balf legfőbb vonzereje számunkra a nyugalma: nincsenek gyerekek a medencében, és csodálatos a szőlődombokra nyíló kilátás is.

– A Balfi Gyógyfürdő uszodája elsősorban egészségügyi intézmény, és a bentlakó betegek igényeit szolgálja – tájékoztatott dr. Szántó Istvánné, az Állami Szanatórium gazdasági igazgatója és főigazgató-helyettese.
„ A környező fürdőkhöz képest így is alacsony árakkal dolgozunk, és országosan elfogadott gyakorlat, hogy nincsen nyugdíjas kedvezmény és bérlet."

A gazdasági igazgató hozzátette, nehéz az árak tekintetében az uszoda minden fürdővendégének a kedvére lenni. Ennek ellenére délutánonként 13 órától 14.30-ig lehetőség van kedvezményes belépőjegy vásárlására. A téli időszakban a 650 forintba kerülő jegy árából a kedvezményes sávban 150 forintot engednek. (Nyáron 900 helyett 600 forintba kerül a felnőtt napijegy kedvezményesen.)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron nagy lehetősége

Négy napot töltött Írország, azon belül is Cork városának tanulmányozásával Sopron két alpolgármestere, Hruby József és Kalmár István, valamint Tama István, a Magyar Turizmus Rt. regionális igazgatóságának vezetője, Sopron pályázatának koordinátora is. A küldöttség a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma felkérésére képviselte városunkat. Tovább olvasom