Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Mátyás király a Széchenyiben

Sopron - A soproni középiskolások számára szervezte meg a Széchenyi-gimnázium a Hunyadiak kora című művelődéstörténeti vetélkedőt. A versenyt a líceum csapata nyerte.

2008 a reneszánsz éve. Ehhez a rendezvénysorozathoz kapcsolódott a Széchenyi István Gimnázium, ahol A Hunyadiak kora címmel művelődéstörténeti vetélkedőt rendeztek a város középiskolái számára. A versenyen képviseltette magát a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium és Líceum, az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola, a Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola, a Lippai János Középiskola, Kertészeti Szakképző Iskola és Kollégium, a Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola és Kollégium, a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola, és a Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium.


Kurányi Éva, a verseny szervezője elmondta, hogy a történelem mellett az irodalom, a képzőművészet, a földrajz, a gasztronómia és a sport is szerepet kapott. A résztvevők öltözéke a reneszánsz korát idézte, és a különböző céhek mesterremekeit is elkészítették a csapatok. A reneszánsz cukrászdát Mátyás kedvence, a gesztenyés sütemény uralta. A gimnázium csak rendezőként vett részt a versenyen, a lebonyolításban a 10.b osztály segített.


A vetélkedőt végül a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium és Líceum nyerte, (Kenessei Zsófia, Kovács Dorina, Kovács Petra), második lett az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola (Frühwirth Blanka, Payrits Marko, Schöll Ádám), a harmadik helyen a Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola (Kőműves Renáta, Pollák Gábor, Tóth Anna) csapata végzett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fertőrákosi pék könnyelműsége majdnem az életébe került

Győr - Nem a sorsot, hanem saját magát okolja Bögi Alajos azért, hogy a múlt hét keddjén nemcsak a… Tovább olvasom