Kisalföld logö

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 4°C | 17°C Még több cikk.

Egyelőre nem költöznek

Sopron - Megtörtént a Széchenyi István Gimnázium műszaki bejárása. Egyelőre sok a bizonytalanság, mindenesetre az tűnik valószínűnek, hogy a tanév a Győri úton kezdődik, szeptember 3-án.

A tervek szerint szeptember 10-én a megújult Templom utcai épületben kezdte volna a tanévet a Széchenyi István Gimnázium. Azonban most már majdnem bizonyos, hogy nem teljesül ez az elképzelés, a napokban ugyanis bejárást tartottak, ahol kiderült, nem készülnek el a szakhatósági engedélyek.

– Valószínűleg nem tartható az eredetileg tervezett időpont, mert az épület nincs olyan készültségi állapotban, hogy minden bejárást végző hatóság beleegyezését adja – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Fodor Tamás polgármester. – És iskoláról lévén szó, nem megoldható, hogy a szakhatósági engedély megérkezése előtt költözzenek vissza. Így tehát az tűnik valószínűleg, hogy a tanévet már szeptember 3-án elkezdik, mégpedig a Győri úti „átmeneti" épületben, és egy későbbi időpontban, néhány héten belül veszik birtokba a felújított tömböt, amikor az már biztonsággal használható.

A Templom utca 26. számú épület korszerűsítési beruházásának teljes – bruttó – összege 651 millió forint. Ebből címzett állami támogatásként közel 522 millió forintot nyert el Sopron, a maradék mintegy 129 milliós költség pedig a várost terheli. Az épület a pincétől a padlásig megújult. Az alagsorban klubhelyiséget és tárolót alakítottak ki, a tetőteret beépítették, tantermeket és egy dísztermet hoztak létre. Az udvar díszkő borítást kapott, az akadálymentesített épület minden nyílászáróját kicserélték.

Cziráki Viktória

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

320 millió hat új szakaszra

Sopron - Napi árfolyamon számítva újabb 320 millió forintos csatornázási – ISPA Plusz –… Tovább olvasom