Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Alexander kitartóan küzd

Négy centiméteres, azaz nem nőtt tovább a csaknem hatéves Árvai Alexander agytörzsében egy éve diagnosztizált daganat.
Szeretet, gondoskodás és végtelen türelem látszik Árvai Levente tekintetében, amikor kisfiára, Alexanderre néz. A peresztegi Árvaiék körülbelül egy évvel ezelőttig úgy éltek, mint bármelyik magyar család, aztán bekövetkezett a legrosszabb, ami egy családban történhet: kiderült, beteg az ötéves Alexander. Kezelés kezelést követett, a debreceni feltárásos vizsgálat után Szombathelyre került a kisfiú, ahol egy éven át tartó terápia kezdődött. Alexandert sajnos nem lehet megoperálni, mert a daganat szerencsétlen helyen van.

A daganat az agytörzsben, az idegpályák közé beékelődve helyezkedik el. A fiúcska rövidesen megkapja a sorozat utolsó gyógyszeradagját.
– Március végén zárul a gyógykezelés, addigra eldől, hogyan tovább – mondja Árvai Levente házuk konyhájában ülve, majd hozzáteszi, CT- vizsgálat deríti ki, hatásos volt-e a kezelés. – Eddig bizakodóak lehetünk, az orvosok azzal nyugtattak meg engem és feleségemet, Ritát, hogy a fiunk agyában sikerült megállítani a daganat növekedését. Alexander gyógyítását megnehezíti, hogy a daganat létfontosságú szervek idegpályáján fekszik, de sugárkezelést sem alkalmazhatnak nála, mivel túl fiatal még a többszöri altatáshoz.

Alexanderen Debrecenben szövettani vizsgálatot végeztek, ami után légmellet kapott. Azonban nem ez az egyetlen rossz, amit a kisfiúnak ki kellett állnia. Szövődményként úgynevezett tónusfokozódás lépett fel nála, emiatt jelenleg képtelen a járásra. – Nem adjuk fel a hitünket, küzdünk, amíg egy csepp remény van – teszi hozzá az édesanya. – Szeretnénk, ha a fiunkat egy új módszerrel, az úgynevezett gamma-késsel is megpróbálnák gyógyítani, erre Grazban van lehetőség. A tb szerencsére támogatta az eddigi gyógyszereket és megtérítette az utazási költségeinket, de a nélkül a sok anyagi és lelki támogatás nélkül, amit a Kisalföldben megjelent cikkeket követően az elmúlt évben kaptunk, nem bírtuk volna.

– Rengetegen segítettek, hálásak vagyunk a sok ismerősnek és ismeretlennek – folytatta az anya. – Lelkileg és fizikailag egyaránt felőrli az embert, ha ilyen helyzetbe kerül, és a fiunk sajnos azonnal megérzi, ha elkeseredettek vagyunk. Előtte nem mutathatjuk a fájdalmat, erősnek kell lennünk.

A Csodalámpa Óhaj-Sóhaj, Kívánságteljesítő Alapítvány segítségével a közelmúltban teljesülhetett Alexander kívánsága, a szombathelyi gyermekonkológiai osztályon meglátogatta őt nagy kedvence, Márió. A harmonikás ajándékot vitt a kis betegnek és sokáig játszottak Fürge kutyával, a kisfiú kedvencével.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határátkelők egy kézben

Központi irányítás alá kerültek az év elejétől a soproni közúti és vasúti, a kópházi, a fertődi közúti és vasúti, a fertőszentmiklósi vasúti és légi, a fertőrákosi vízi, valamint a zsirai határátkelők. A Győri Határőr Igazgatóságon megtudtuk, az átszervezést a közelgő schengeni övezethez való csatlakozás indokolta. Ennek értelmében a térségünkben működő három határrendészeti kirendeltségből egy maradt meg. Tovább olvasom