Sopron és környéke

2014.10.17. 11:21

Újonc polgármesterek Sopron térségében

Ágfalva, Ebergőc, Lövő, Pusztacsalád, Sarród, Zsira életében közös pont, hogy az önkormányzati választáson a korábbi polgármester nem indult.

Nagy Márta

  
Ágfalván nem lehetett előre borítékolni a polgármester személyét, azt inkább, hogy komoly és szoros választás lesz. Az élen végül Pék Zsuzsánna végzett 405 szavazattal, második lett Csoltói József, aki 357 voksot gyűjtött. Az ágfalviak többsége tehát a falu első női polgármesterét bízta meg.

 

Pék Zsuzsánna
Pék Zsuzsánna



 – Három ciklusban is voltam képviselő, tehát nem leszek újonc a testületben – mondta Pék Zsuzsánna, aki az eredmény kihirdetése óta szinte összenőtt a telefonjával.

– Tényleg alig teszem le, folyamatosan cseng – ismerte el az új faluvezető, aki civilben pedagógus. Ágfalvát főállású polgármesterként irányítja majd.
Ebergőcön Szabó Szabolcs nyert, aki aktívabb közösségi életet szeretne a 150 lakosú faluban.

Szabó Szabolcs
Szabó Szabolcs



Társadalmi megbízatású polgármester lesz, civilben pedig az NB II-es futballcsapatnál sportmasszőr, illetve személyi edzőként dolgozik. Az elmúlt ciklusban képviselőként rálátása lett az önkormányzati munkára, mint elmondta, ezalatt érlelődött meg benne a gondolat, hogy többet is tudna tenni a falujáért.

Lövőn az alpolgármesterből lett polgármester. Hollósi Gábor nyolc éve dolgozik a testületben, fiatal, de tapasztalt az önkormányzati munkát illetően.

Hollósi Gábor
Hollósi Gábor



Matematikatanár és informatikus diplomája van, s Lövőn eddig is több egyesületben, alapítványban vállalt munkát. A fejlesztés híve, de fontosnak tartja az együttműködést a civil szervezetekkel is.

Pusztacsaládon harmadszor indult harmadmagával polgármesterjelöltként Csapó Gábor, aki civilben vállalkozó. Frissen megválasztott faluvezetőként tele van tervekkel, fiatalos lendülettel lát munkához.

Csapó Gábor
Csapó Gábor


– Munkahelyeket szeretnék teremteni, hogy minél több fiatalt tartsunk a faluban és szeretném a költségvetést úgy alakítani, hogy a pályázatokhoz legyen elegendő önerő – mondta el Csapó Gábor.

Sarródon négy induló közül meggyőző többséggel nyert a Fidesz–KDNP jelöltje, Papp Gyula, aki eddig képviselőként vett részt az önkormányzati munkában. –

Mivel Sarród, Nyárliget, Fertőújlak nagy része a Fertőtáj Világörökség- és Natura 2000-területen fekszik, ide ipart telepíteni nem lehet. Emiatt bevételeinket a turizmus fellendítésével tudjuk növelni.

Papp Gyula
Papp Gyula



 Szeretnénk azt is, ha minél többen választanák otthonuknak ezt a tájat – emelte ki a Kisalföldnek Papp Gyula, aki végzettségét tekintve gépészmérnök, de saját telekommunikációs üzletét vezeti.

Zsira új polgármestere Nagy Ferdinánd. Kihívója nem akadt, s bár eddig képviselő sem volt, aktív közösségi embernek vallja magát. Sopronban, a postaigazgatóságon dolgozik.

Nagy Ferdinánd
Nagy Ferdinánd



 Új faluvezetőként legfontosabb feladatának azt tartja, hogy Zsirán az intézmények a jövőben is biztos háttérrel működhessenek, ezenkívül a pályázati lehetőségek kiaknázására is nagy hangsúlyt fektet.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!