Sopron és környéke

2016.03.10. 10:12

Tanuljunk spórolni

A Pénz7 országos programsorozathoz a soproni Fáy-szakközépiskola idén is csatlakozott.

kisalfold.hu

 – A középiskolákban kötelező pénzügyi ismereteket oktatni. Intézményünk közgazdasági profilja miatt nálunk a pénzügyi élet sajátosságai- nak ismertetése mindennapos folyamat – mondta Grubits Márta, a Fáy-szakközépiskola közgazdász tanára, a projekt egyik vezetője.


– A kezdeményezés legfőbb célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyek tudatos kezelésére. Mindezt úgy, hogy a hétköznapi életben is hasznosítható, gyakorlatias pénzügyi-gazdasági ismereteket adjon át a diákoknak. Nevezetesen: kiadásaikat úgy ütemezzék, hogy ne menjenek mínuszba, s gondoljanak az előtakarékoskodásra is.


A Pénz7 idei tematikája épp a megtakarítások és pénzügyi tervezés témáit öleli fel. Modellezésül a 11. évfolyamos diákok szalagavatóhoz készítettek pénzügyi tervet, a megvalósíthatóságról pedig Hruby József bankfiók-igazgató tartott előadást.


– Nekem sokat segített az iskola abban, hogy megtanuljam rangsorolni a kiadásaimat. Ez is hozzájárult a takarékos szemléletem kialakulásához – tette hozzá Balogh Viktória diák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!