Sopron és környéke

2018.01.09. 10:58

Sopron Kultúrájáért díjas - Kótai Mónika

A város közgyűlése Sopron Kultúrájáért díjat adományozott a legutóbbi hűség napján Kótai Mónikának, a Sopron Anno honlap szerkesztőjének.

kisalfold.hu

A kedvtelésből indított internetes oldal az ország egyik leglátogatottabb virtuális múzeumává vált.


A Sopron Kultúrájáért díjat a város kulturális vagy művészeti életében kiemelkedő teljesítményt nyújtó magánszemély kaphatja.


A képviselő-testület döntése értelmében most Kótai Mónikát illette az elismerés, aki 2011-ben pusztán kedvtelésből hozta létre a Sopron Anno Facebook-oldalt.


Bejegyzései rövid idő alatt olyan népszerűségre tettek szert, hogy a látogatók és a szerkesztő által közzétett archív, az egykori soproni életet bemutató anyagok már nem voltak kezelhetők a közösségi felületen. Hat év elteltével Wallon-Hárs Viktor webmesterrel közösen a sopronanno.hu oldalt hozták létre, amelyen már rendszerezhető és szinte végtelen mennyiségű helytörténeti dokumentum, fénykép, videó kaphat helyet.


– A díj rendkívüli módon meglepett. Én tényleg szeretetből csinálom az oldalt, meg sem fordult a fejemben, hogy ez elismerésre érdemes. Sőt, sokáig az sem volt világos számomra, hogy a honlap ennyire ismert és közkedvelt. Persze ez semmit sem von le az örömömből, sőt...! – árulta el a Kisalföldnek Kótai Mónika.

Kótai Mónika értékes várostörténeti honlapjával érdemelte ki a rangos elismerést. Fotó: Magasi

Évekig ezrek olvasták bejegyzéseit a város múltjáról, anélkül, hogy tudták volna, ki szerkeszti az oldalt. Pedig az olvasók közössége és a szerkesztő igazi várostörténeti lelőhellyé varázsolták a weblapot. Az oldal a városon túl is hírnevet szerzett magának, s az ország egyik leglátogatottabb virtuális múzeumává vált.


– A családunk igazi többgenerációs lokálpatrióta emberekből állt, s gyerekkoromban főleg édesapám tartotta fontosnak a nagy soproni sétákat, ismertetőket. Ebből ered és táplálkozik bennem is ez a Sopron- és múltszeretet – mondta Kótai Mónika, aki „civilben" angoltanár.

Címkék#Sopron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!