Sopron és környéke

2018.04.26. 09:33

Sok a szemét a zöldben

Minden tavasszal, amikor a vegetáció még megengedi, azaz nem tűnik el a szemét a zöldben, egy napot arra szán a Fertő-Hanság Nemzeti Park gárdája, mintegy nyolcvan ember, hogy összeszedje a területén fellelhető szemetet.

kisalfold.hu

- Ez a „nagytakarítás" az idegenforgalmi szezonra való felkészülést is szolgálja, azaz célunk, hogy a hozzánk látogató turistákat rendezett és gondozott táj fogadja. Ugyanis tisztában vagyunk azzal, hogy a szemét vonzza a szemetet – mondta Reischl Gábor, a nemzeti park igazgatója, ötletgazda, aki szívügyének tekinti a természet- és környezetvédelmet.

Ketten a nyolcvan közül: balról Tóth Bernadett és Dorogman Csilla a nemzeti park „nagytakarítása" közben.


– Ha a kiránduló nem lát rossz példát, normális esetben késztetést sem érez arra, hogy az általa „termelt" szemetet ne egy gyűjtőbe dobja. Az akcióban a Fertő-parti településeket összekötő út és kerékpárutak mentét, faluvégeket, erdőszéleket, árokpartokat mentesítettük a hulladéktól. Mintegy tíz köbméter gyűlt össze, s ez valamivel kevesebb a tavalyi mértéknél. Ez arra vall, hogy az emberek mintha környezettudatosabban viselkednének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!