Sopron és környéke

2016.12.04. 11:15

Gáborka meleg cipőt is kap

Egyedül neveli súlyosan fogyatékos, autista fiát Glatzné Tamás Magdolna Brennbergbányán.

kisalfold.hu

Az 58 éves asszony minden napja, órája egyetlen gyermekéé, a betegsége miatt speciális diétára, ellátásra, ápolásra szoruló Gáborkáé. A fiatalember 27 éves. Csak szárnyashúst ehet, étrendje nem tartalmazhat fehér lisztet, cukrot, tojást, tejet. Az anya minden napja egy küzdelem, hogy a friss, a fia számára is megfelelő élelmiszert beszerezze. Hegyoldalban álló kertjében kis parcellán maga is termel a konyhára, s az erdő-mező terméseit is hazahordja. Az ápolási díj, a fogyatékossági támogatás és Gáborka rokkantságija együtt is alig haladják meg a százezer forintot. 

  Magdolna életét kitölti a 27 éves Gáborka ellátása. Fotó: Magasi

Magdolna életét kitölti a 27 éves Gáborka ellátása. Fotó: Magasi

– Hogy mi lesz velünk, ha én lerobbanok, nem tudom. Amíg élek és mozdulni bírok, gondoskodom a fiamról. Minden segítséget köszönünk! A Jóakarat 150 ezer forintos támogatása nagyon megható, szebb lesz tőle a karácsonyunk. Először is veszek Gáborkának egy jó meleg cipőt meg ruhákat, mert bizony a régiek már leszakadtak róla – mondta el Glatzné Tamás Magdolna. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!