Sopron és környéke

2019.06.06. 22:42

Patikakoncert és emléktábla avatás Sopronban

A Rotary Club Sopron és az Arany Kígyó Gyógyszertár minden évben megrendezi a patika mediterrán kertjében borkóstolóval és fogadással egybekötött jótékonysági koncertjét.

kisalfold.hu

Az idei program emléktábla-avatással kezdődött. A Liszt Ferenc Társaság és a Soproni Városszépítő Egyesület Liszt Ferenc keresztszüleinek, Zambothy Ferencnek és Szalai Juliannának állítottak emléket a Magyar utca 6. szám alatti patikaépület falán.

A patika homlokzatán dr. Károlyi György helyezte el az emlékezés koszorúját. Fotó: B.I.

A patika homlokzatán dr. Károlyi György helyezte el az emlékezés koszorúját. Fotó: B.I.


– Liszt Ferenc Sopron díszpolgára, öt alkalommal adott itt koncertet, az elsőt kilenc éves korában. Emlékét tisztelettel őrzi a város, szimfonikus zenekart, utcát, intézményt is neveztünk el róla – mondta köszöntőjében Fodor Tamás polgármester. Liszt keresztszüleinek egykori házára hiánypótló helytörténeti kutatásai során dr. Károlyi György talált rá. Röviden ismertette az általa végzett kutatómunkát, majd az emléktábla alatt a két szervezet nevében koszorút helyezett el.

A jótékonysági koncert idei fellépői a Kőszegi Vonósok voltak.

A jótékonysági koncert idei fellépői a Kőszegi Vonósok voltak.

Ezt követően a Kőszegi Vonósok koncertje következett, Uwe Scheer vezetésével. Műsoron Liszt-, Mozart, valamint Kárpáti Sándor művei szerepeltek. A jótékonysági koncert bevételét a Soproni Patikamúzeum támogatására fordítják. Az egybegyűltek előtt Kelemen István, a Soproni Múzeum Alapítvány titkára számolt be arról, hogy a gyűjtemény mely darabjait fogják restaurálni a befolyt összegből. A program kőszegi borok kóstolásával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!