Sopron és környéke

2019.06.16. 15:17

Megszínesült a gyermekmedence Petőházán

Az égiek kegyesek voltak a petőháziakhoz: verőfényes napsütés közepette, gyermekek zsivajától kísérve adták át a strand megújított gyermekmedencéjét a hétvégén.

kisalfold.hu

Piskolti Béla polgármester részletezte: a több mint kilencmillió forintos, a LEADER-pályázaton ötvenszázalékos támogatást elnyert projektben modernizálták a kétszintes gyermekmedencét. Korszerű technológiájú fóliabéléssel látták el a felületeket és a csúszdát, s így nem lesz szükség a folytonos újracsempézésre. A költségek másik felét az önkormányzat fedezte.


Szintén önkormányzati forrásból megújult a kismedence gépészeti rendszere is. Petőháza első embere hozzátette, ezen túlmenően a tavaly megkezdett fejlesztések idén a férfi és a női vizesblokkok rekonstrukciójával folytatódtak, ötmillió forintos nagyságrendben.

A felújított gyerekmedencénél Piskolti Béla polgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő szólt a fejlesztésekről. Fotó: G.M.

A felújított gyerekmedencénél Piskolti Béla polgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő szólt a fejlesztésekről. Fotó: G.M.


A hivatalos átadón Barcza Attila, Sopron és környéke országgyűlési képviselője stílszerű módon avatta fel a megújult gyerekmedencét. A pancsoló csöppségeknek színessé varázsolta a habokat: megannyi narancssárga, kék, zöld és piros kis gömböket szórt szét a vízbe, amelyeket emlékbe haza is vihettek.

 

Megszínesült a gyermekmedence Petőházán

 Sok emlék fűz Petőházához, e strandon tanultam meg úszni, s itt kedveltem meg a vízi sportokat. Úgy látom, hogy az itteni strand és a szabadidőközpont fejlesztése nagy lehetőségeket biztosít Petőháza turisztikai szerepvállalása növelésében

– nyilatkozta portálunknak az országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!