Sopron és környéke

2019.06.08. 10:29

Főhajtást tartottak Ojtozban a magyar királyi 18. sz. soproni gyalogezred honvédkövénél Erdélyben - fotók

A küldöttség az első világháborús katonatemetőban a hősi halált halt katonák sírjainál is lerótta kegyeletét.

Tudósító

Firtl Mátyás, Sopron korábbi országgyűlési képviselő kezdeményezésére Ojtozba is ellátogatott a csíksomlyói búcsún résztvevő KDNP küldöttsége. Ojtozban Dimény Zoltán polgármester fogadta a delegációt, ahol Firtl Mátyás átadta "Az Ojtozi csata 1917-2017 - Hősiesség, hazaszeretet, összetartozás" című könyv tiszteletpéldányait, amely az ojtozi csata 100 éves évfordulóján Ojtozban tartott ünnepség és konferencia előadásait tartalmazza.


Az ojtozi templomkertben ezt követően Harrach Péter frakcióvezető, Firtl Mátyás a KDNP Országos Választmánya elnökségi tagja, korábbi országgyűlési képviselő, dr. Brummer Krisztián, a soproni KÉSZ elnöke és Jenik Péter kabinetfőnök megkoszorúzta a magyar királyi 18. sz. soproni gyalogezred honvédkövét. A küldöttség az első világháborús katonatemetőban a hősi halált halt katonák sírjainál is lerótta kegyeletét, majd a közeli ezeréves határra látogattak. A KDNP küldöttségét Kézdivásárhelyen Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke fogadta, majd a Nyergestetőn elhelyezték a kegyelet koszorúját.

 

Főhajtást tartottak Ojtozban a magyar királyi 18. sz. soproni gyalogezred honvédkövénél Erdélyben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!