Sopron és környéke

2019.05.20. 09:00

Megtisztították a borvidéket

Varga Tamás és Németh Ottó borászok szervezésében huszonöt soproni bortermelő fogott össze, hogy összeszedje a Soproni borvidék szőlőiben, dűlőiben, útjai mentén eldobott, oda kihordott szemetet, hulladékot.

kisalfold.hu

Szombat reggel a Balf és Fertőrákos közötti Présház-telephez pick-upokkal, kisbusszal, személyautóval és utánfutóval érkeztek a borvidékért felelősséget érző és azért tenni akaró gazdák.


Őket egészítették ki a városgazdálkodás munkatársai. Voltak, akik a már korábbról ismert gócpontok mellett a Fertő-parti szőlőkben szedték össze a szemetet, mások Harka felé, a Kogl-dűlőben.

Mintegy tíz köbméter szemetet, hulladékot gyűjtöttek össze a borászok.

Mintegy tíz köbméter szemetet, hulladékot gyűjtöttek össze a borászok.

A Balf és Fertőrákos közötti bicikliút környékét is megtisztították. Összesen mintegy tíz köbméternyit gyűjtöttek a legváltozatosabb dolgokból: háztartási szemét, tévé, autógumi, zsindely, szigetelőanyag, műanyag vödör, festék, kanapé, locsolócső, bontási törmelék.


– Egy időre most megtisztultak a szőlőink. Ismét ragyog a borvidék. Reméljük, mások is megértik, mennyire fontos a környezetünk tisztasága és legközelebb a hulladékudvarokat vagy a Kőszegi úti hulladéklerakó állomást választják – mondta Taschner Kurt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!