Sopron és környéke

2018.12.18. 22:10

Fertőrákosi Barlangszínház - osztrák-magyar együttműködési megállapodást kötöttek

A Pro Kultúra Sopron öt évre szóló megállapodást írt alá az ausztriai Gerberhaus Culturproduktionen produkciós irodával. Német nyelvterületekről nagymértékben növekedhet a fertőrákosi Barlangszínház látogatottsága.


 Öt évre szóló, nagy jelentőségű együttműködési szerződést írt alá kedden Pataki András, a Pro Kultúra ügyvezetője és Sepp Schreiner, a stájerországi székhelyű Gerberhaus Culturproduktionen produkciós iroda intendánsa, tulajdonosa a Liszt-központban: a fertőrákosi Barlangszínházat működtető soproni cég német nyelvű operett-előadásokkal várja az osztrák–bajor nyelvterületről érkező nézőket, csoportokat.

Pataki András és Sepp Schreiner az együttműködési megállapodás aláírásakor. Mindkét fél bizakodó, felzárkózhat a Barlangszínház. Fotó: Magasi

Pataki András és Sepp Schreiner az együttműködési megállapodás aláírásakor. Mindkét fél bizakodó, felzárkózhat a Barlangszínház. Fotó: Magasi

 A következő szezonban Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjét adják elő az egyedülálló atmoszférájú Barlangszínházban. A Gerberhaus Culturproduktionen pedig biztosítja a német nyelvű operett-előadások osztrák, továbbá német piacon való értékesítését és marketingjét. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy Fertőmeggyes (Mörbisch) és Szentmargitbánya (St. Margarethen) mellett a fertőrákosi Barlangszínház nemzetközi kulturális vonzereje növekedjen. 

Jelenet Kálmán Imre A bajadér című operettje barlangszínházi előadásából. A német nyelven játszott dalművek az osztrák közönséget is vonzzák.

Jelenet Kálmán Imre A bajadér című operettje barlangszínházi előadásából. A német nyelven játszott dalművek az osztrák közönséget is vonzzák.


Az előzményekhez tartozik, hogy az elmúlt két évben a Barlangszínház dinamikusan nyitott az osztrák vendégközönség felé több műfajban. Így a SopronDrum életre hívásával, táncelőadásokkal, több- nyelvű operával és a szomszédainknál igen kedvelt német nyelvű operettek műsorra tűzésével várta a külföldi közönséget. Ez felkeltette az osztrák kulturális menedzserek figyelmét is, hiszen az operett mindkét nyelvterületen nagy népszerűségnek örvend. 


Pataki András, a Pro Kultúra ügyvezetője hozzátette: míg 2016-ban 14 ezer nézőtköszönthettek a Barlangszínházban, idén ez a szám közel 20 ezerre növekedett. Az együtt- működéstől a nézőszám további komoly emelkedését várják


Sepp Schreiner, a Gerberhaus Culturproduktionen produkciós iroda tulajdonosa szintén bizakodásának adott hangot. – A fertőmeggyesi és a szentmargitbányai nyári színházakkal ellentétben a Barlangszínház független az időjárási viszonyoktól, azaz az előadások megtartását semmi nem akadályozhatja – részletezte a fertőrákosi játszóhely előnyeit. – A német nyelvű operettek kezdési idejét is előbbre, 17.30-ra tesszük, hogy a kulturális élménytkövetően legyen idő a kulináris élvezetekre is. Ezen túlmenően matiné-előadásokat is tervezünk. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában