Sopron és környéke

2018.10.31. 08:16

Színes kapaszkodókkal dobják fel az utasok hangulatát a bécsi metrón

<br>A szivárvány színeiben pompáznak a kapaszkodók a bécsi U6-os metró egyik szerelvényében - így szeretnének színt vinni a tömegközlekedés hétköznapjaiba. A hangulatjavító akcióhoz 104 fogódzkodót cseréltek le.

kisalfold.hu

A bécsi U6-os metróvonal észak-déli irányban szeli át az osztrák fővárost, évente 90 millióan utaznak az összesen 17,4 kilométer hosszú vonalon.


Hogy ne legyenek olyan szürkék a hétköznapok, a Wiener Linien az ősz beköszöntével színesre cserélte az egyik vagonban a kapaszkodókat. Így a szokásos sárga vagy szürke fogódzkodók helyett piros, narancssárga, sárga, zöld, kék és lila fogantyúk fogadják az utasokat. A hangulatjavító intézkedés keretében összesen 104 kapaszkodót cseréltek színesre.

Színes kapaszkodók az U6-os metró egyik szerelvényében © PID / Christian Fürthner

Bécs legszínesebb metrószerelvénye október 29. óta közlekedik.


Mivel a bécsiek – eléggé méltatlanul - alulértékelik az U6-os metróvonalat, a Wiener Linien a legkülönbözőbb intézkedésekkel igyekszik javítani a vonal megítélésén. Kéthetente mosóba küldik az összes szerelvényt, a napi takarításon túl pedig hat-nyolc hetente belülről is alaposan végigpucolják az összes vagont – inkluzíve ablakpucolás és üléstisztítás. Minden szerelvény be van kamerázva, az állomásokat és a vonatokat pedig speciálisan képzett biztonsági személyzet őrzi.


A vonal mentén folyamatosan újítják fel az Otto Wagner tervezte állomásépületeket, és LED-esre cserélik a világításukat. Ezen kívül egy új szellőzőtechnika tesztje is elkezdődött, mivel a nyári hőségben a szerelvények gyorsan átmelegedtek.


2018. szeptember 1-je óta pedig tilos erős szagú ételeket fogyasztani az U6-os metró szerelvényeiben, amivel sok utas régi álma vált valóra. A tesztidőszak után, 2019. január 15-től Bécs összes metróvonalán tilos lesz a gyros, a pizza és társai fogyasztása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!