Sopron és környéke

2018.09.06. 21:11

Az Ojtozi-szorosban járt a Jereván lakótelep nyugdíjas klubja

Az Ojtozi csata évfordulóján a soproni Jereván lakótelepen működő Lővéri Nyugdíjas Klub a Magyar Királyi 18. sz. Soproni Gyalogezred honvédjainak az Ojtozi-szorosba állított emlékművéhez látogatott, amelyet Sz. Egyed <br><br>Emma alkotásaként 2006-ban állítottak fel újra.

kisalfold.hu

A több mint 1000 kilométeres távolság megtételét a rendkívül érdeklődő és aktív közösségi életet élő soproni nyugdíjasok az ojtozi csata tavalyi, 100 éves évfordulója után határozták el, azt követően, hogy a klubban a témában könyvbemutatót és előadást is szerveztek.

Dr. Koltai Miklósné, a klub elnöke elmondta: a maradandó élményeket adó útjuk során lépten-nyomon megtapasztalták, hogy a soproni honvédok emlékezete és tisztelete Ojtozban ma is elevenen él. Ez az utóbbi 

évekbeli kapcsolatfelvételnek és a soproniak által újraállított emlékműnek is köszönhető. Szeretetteljes fogadtatásban és különleges megbecsülésben részesültek a soproni nyugdíjasok, akiket a település 

polgármestere, Dimény Zoltán személyesen fogadott és látott vendégül.

Az csak természetes, hogy beszámolót is tartanak majd Sopronban és kiállítást is rendeznek mindazokról a felemelő élményekről, amelyeket útközben élhettek át Erdély nevezetes történelmi helyszínein, az erdélyiek között az ezeréves határig tartó útjuk során,  ahol jó volt magyarnak, soproninak lenni.

Címkék#Sopron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!