Sopron és környéke

2018.01.25. 11:38

Burgenland - Huszonnégy óra a Fertő körül

A profik teljes kört tesznek meg, azaz százhúsz kilométert futnak és gyalogolnak, van hatvan kilométeres vállalás, aki pedig kerékpárral indul, annak háromszázhatvan kilométert kell letekernie - ez az Extrém Burgenland, a szomszédos osztrák tartomány legnagyobb téli sportrendezvénye.

kisalfold.hu

A bringások csütörtökön délben, a futók pénteken indulnak Oggauból hajnali fél ötkor a községháza elől, a teljes távot leküzdők ide is érnek vissza éjszaka. Mindez a téli időjárásban, latyakban vagy fagyban tényleg extrém teljesítmény. A határon átnyúló megmérettetésen már a korábbi években sok magyar – köztük számos soproni – indult, így lesz ez idén is. A tömegrajt után az indulók egyénileg vagy csoportokban teljesíthetik a távot. Térképet mindenki kap az indulásnál, de ki is lesz jelölve az útvonal.


Tavalyelőtt zuhogó havas esőben, szélben küzdöttek a kilométerekkel a sportolók, tavaly már kegyesebb volt az időjárás, idén pedig kifejezetten enyhe időt jósolnak – bár a tónál mindig fúj a szél. Mindenképpen emberpróbáló a táv, ami átvezet az egyedülálló és az UNESCO Világörökség részét képező Fertő–Hanság, Neusiedler See–Seewinkel Nemzeti Parkon.


Idén már hatodik alkalommal szervezik meg a kihívásokat kedvelők téli kalandját, amin évről évre többen vesznek részt. Az első évben mintegy hatvanan startoltak, idén pedig összesen háromezer-ötszázan neveztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!