Sopron és környéke

2016.05.10. 12:49

NYME - Budapesten is hirdetik a faipart

A tehetséggondozás és a faipari szakmák népszerűsítése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC).

kisalfold.hu

 A tavaly alakult BKSZC tagintézményei között több faipari szakképzést kínáló iskola van.


A megállapodás értelmében az NYME és a budapesti centrum a jövőben eszközeit és lehetőségeit egyesíti a hatékony tehetséggondozás és a faipari pályaorientáció megvalósítása érdekében. A tervezett programok között hazai és nemzetközi tanulmányi és szakmai versenyekre való felkészítés is szerepel.


A Simonyi Károly Kar és a budapesti szakképzési centrum közös internetes oldalt hoz létre a faipari szakképzés népszerűsítésére.


Az NYME a jövőben általános és középiskolás diákokat is fogad szervezett tanulmányi kirándulás keretében, továbbá vállalja a Centrum tagintézményei pedagógusainak módszertani és szakmai továbbképzését. Az erről szóló dokumentumot prof. dr. Faragó Sándor rektor, a Simonyi Károly Kar dékánja, dr. Alpár Tibor, Budapest részéről Valló Péter főigazgató, illetve a fővárosi tagintézmények vezetői írták alá az NYME Ligneum Látogatóközpontjában.


„Az iparág a néhány évvel ezelőtti megtorpanás után fellendülőben van, sok szakemberre, mérnökre van szükség. A faipari cégek figyelemmel kísérik képzéseinket, s igényt tartanak hallgatóinkra. A jelenlegi megállapodás már a tizenegyedik a sorban, amely a faipari képzés minőségének fejlesztéséről gondoskodik" – összegzett dr. Alpár Tibor dékán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!