Bujáki Evelin

2019.11.14. 11:59

A talpraesett pillangólelkű lány

˝Minden véletlenszerűen alakult az életemben: poénból jelentkezni a szépségkirálynő-választásra, poénból elmenni a Jóban Rosszban castingra. Mindig valahogy úgy alakult, hogy végül belekerültem a színészetbe. Nem bántam meg˝ – állítja Kárpáti Rebeka modell, színész.

Móra-iskola

Kárpáti Rebeka és R. Kárpáti Péter, apa és lánya együtt vett részt az Ázsia Expressz tévéműsor forgatásán.

Fotó: TV2

– Hogy tud több feladatra egyszerre odafigyelni?

– Együtt dolgozom management cégekkel, de szinte mindent magamnak intézek. Pár hete olyan flow-ban, örömteli elmeállapotban vagyok, hogy azt se tudom, hol áll a fejem. Mindig jönnek olyan időszakok, amikor minden összesűrűsödik, most is egy ilyenben vagyok, de szeretem a szakmám. Igyekszem rendszerezni a dolgaimat, mindent felírok egy naptárba, mégis néha nehezen tudom követni a tennivalóimat.

Véletlenek sora

– Színészként is dolgozott több évig, csakúgy, mint édesapja, R. Kárpáti Péter. Mennyire volt hatással ő a pályájára?

– Apu soha nem presszionált erre a pályára. Nem érdekelt más gimi, csak a Vörösmarty dráma tagozata, arra gondoltam, legyen egy szakmám, ami érdekel is. Minden véletlenszerűen alakult az életemben: poénból jelentkezni a szépségkirálynő-választásra, poénból elmenni a Jóban Rosszban-cas-tingra. Semmire nem görcsöltem rá. Mindig valahogy úgy alakult, hogy végül belekerültem a színészetbe, de nem bántam meg. Viszont nem jelentkeztem a színművészetire, mert ott reggeltől estig bent vannak egy próbateremben, nem tudtam volna mellette dolgozni. Úgy gondolom, egy pillangólelkű lány vagyok, és ha reggeltől estig Csehov- drámákat kellett volna tanulnom, kiidegelt volna.

– A Miss Universe Hungaryn szerzett olyan tapasztalatot, amit máig tud kamatoztatni?

– A versenynek köszönhetően Moszkvában voltam három hetet egyedül, tizennyolc évesen – ez azért elég kemény volt. Megedzett. Szükségem volt a talpraesettségemre. Angolul kellett kommunikálnom és egy egész országot képviselni hatalmas felelősség.

Kárpáti Rebeka és R. Kárpáti Péter, apa és lánya együtt vett részt az Ázsia Expressz tévéműsor forgatásán. Fotó: TV2

Diéták nélkül

– A verseny óta modellként is dolgozik. Erről a szakmáról sokan úgy vélekednek, hogy testképzavart okoz sokaknak.

– Igazából én sem vagyok modellalkatú, elég magas sem vagyok, de szeretem az alakomat. Most épp van rajtam három-négy kiló felesleg is, amit leadnék, de ettől csak még jobban szeretem magam és a gyorséttermi ételeket. Sajnos vagy nem sajnos, de szigorú diétákat nem követek.

– Az utóbbi időben hazánkba is megérkezett az úgynevezett influencer jelenség.

– Egyáltalán nem szeretem ezt a kifejezést, azt se, ha így neveznek. Az influencerkedésnek van egy pejoratív értelme számomra. Inkább azt szoktam mondani, hogy tartalomgyártó. Most már boldog-boldogtalan influencernek mondja magát, az is, aki vásárolt magának ötvenezer követőt és kitesz mindennap egy képet a lábujjkörméről. Én a minőségi tartalomban és az értékekben hiszek, és abban, hogy a posztolás mellett legyen valami igazi teljesítmény, amit már letettem az asztalra. Tehát ne csak a semmiből legyél tartalomgyártó, hanem előbb bizonyíts sportolóként, műsorvezetőként vagy színészként. Emiatt lehetsz olyan ikon, aki mögött van olyan produktum, ami okot ad a véleményének a követésére.

Szeret műsort vezetni

– Jelenleg mivel szeret a leginkább foglalkozni?

– A műsorvezetéssel, és a dobogó második fokán van a tartalomgyártás, akár Instagramra, akár YouTube-ra.

– Nemrég örökbe fogadott jelképesen egy afrikai kislányt, anyagilag támogatja a jövőjét. Választhatott volna egy magyar gyermeket is.

– Erre az a válaszom, hogy itthon is segítek, csak azt nem kapja fel a média. Az afrikai alapítványt, amely révén most egy gyermeket támogatok, már korábban megismertem. Hasonló hazai szervezettel még nem alakítottam ki tartós kapcsolatot, úgyhogy szívesen fogadom az ötleteket. Itthon egyelőre inkább jótékony projektekben veszek részt, a gyermekek ügye fontos nekem.

– A Budapesti Metropolitan Egyetemen végzett, tanulmányai mellett építette a karrierjét. Iskolánkban többen készülnek a továbbtanulásra. Milyen tanácsot adna nekünk a saját tapasztalatai alapján?

– Már diákként érdemes minél több kapcsolatot kialakítani, bulizni járni. Ez furcsán hangzik, de a legmeghatározóbb üzleti kapcsolatok is spontán helyzetekben születnek. Ne otthon üljenek a fiatalok, hanem használják ki a programokat! Jó iskolai események is vannak. Érdemes ezekre elmenni. S nagy hangsúlyt kell fektetni a belső munkára, az önismeretre és az érzelmi intelligencia fejlesztésére.

Névjegy

Kárpáti Rebeka 2013-ban vált ismertté a Miss Universe Hungary nyerteseként, majd 2014-től 2019-ig a Jóban Rosszban című sorozat Révész Borijaként láthattuk a tévé képernyőjén. Modellként is dolgozik és a Fem3 Café műsorvezetője. A közösségi médiára nagy hangsúlyt fektet, az Instagramon több mint 160 ezren követik, újdonsült YouTube-csatornáján csaknem 66 ezer feliratkozóval büszkélkedhet.

 

Címkék#Séta-Móra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!