Az európai mobilitási hét péntektől indul

2022.09.16. 12:47

Utazzon "Faros" Ikarusszal és bagolybusszal Győrben - mutatjuk a menetrendeket!

2002 óta minden évben szeptember 16 és 22. között rendezik meg, az Európai Mobilitási Hetet, amelynek része szeptember 22-én az Autómentes nap.

kisalfold.hu

A legendás "Faros" Ikarus 55-ös is érkezik Győrbe. Fotó: Volánbusz

Szeptember 16-án, pénteken az érdeklődőknek megmutatják Győrben a Volánbusz Ipar utcai forgalomirányító központját és műszaki bázisát. Szombaton 10 és 17 óra között a Megyeháza téren a Volán-relikviák vásárán lehet böngészni a múlt emlékei között. szombatról vasárnapra virradó éjszaka, 0.18 és 1.18 órakor a Belváros, a szórakozóhelyek és a lakótelepek között díjmentes éjszakai autóbuszjárat indul Bagolybusz néven. 

Szeptember 18-án és 19-én 15, 16 és 17 órakor nosztalgia körjárat indul Ikarus 55-ös „Faros” autóbusszal a Városházától.

 

A szeptember 22-i autómentes napon Ipartörténeti Gyalog túra indul, reggel fél 6-tól bringás reggelire várják a munkába és iskolába igyekvő kerékpárosokat a Dunakapu téren, ahol 9 órától délután 3 óráig lesznek programok. egész nap programok 

A rendezvénytér az autómentes nap alkalmából sportpályává alakul át, ahol bárki kipróbálhatja a kosárlabda, futball, asztalitenisz, tenisz, szárazevezés, sportokat neves győri sportegyesületetek közreműködésével. Lesznek balesetmegelőzési tesztek, vetélkedők a rendőrség közreműködésével, sétahajózás, a város művészeti iskoláinak bemutatói. A rendőrség közreműködésével lehetőség nyílik a kerékpárok ingyenes lopásellenes jelölésére. Rollereket és ebike-okatmutatnak be, de lesz kerékpár szépségverseny is.

Bővebb részleteket ide kattintva olvashatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!