Nyitott és ingyenes

2022.09.14. 15:02

Mindenkit várnak a Győri Hely- és Családtörténet-kutatók

kisalfold.hu

Bárki segítséget kaphat ahhoz, hogy felkutathassa az őseit és felrajzolhassa a családfáját. 

A Győri Hely- és Családtörténet-kutatók Baráti Társaságának győri csoportja nyitott, minden hónap első szerdáján 17-től 20 óráig tartják találkozóikat a Brenner János Hittudományi Főiskola Dogmatika Termében. 

Szívesen megismertetik a családfakutatás alapjai­t, és beavatnak abba is, miként lehet keresni a történeti levéltárban. Legutóbb az ismert anyakönyvi adatbázisok használatával kapcsolatban cseréltek tapasztalatot. Úgy tervezik, legközelebb a katona ősök történeteiben mélyülnek el, ami nem csak a tapasztalt családtörténet-kutatók számára lehet izgalmas. Sokakat érdekelhet az is, hogyan eredhetnek a főnemesek nyomába. 

A találkozókon az érdeklődőknek tippeket adnak ahhoz, milyen intézményekben és milyen módon érdemes hozzáfogniuk a kereséshez. A találkozókat előadások is színesítik, októberben Mécs László életének egyes epizódjait feldolgozó könyvét mutatja be az egyesület egyik tagja, az év utolsó hónapjában pedig a győri és a rábaközi végrendeletek családtörténeti vonatkozásairól ­ lesz szó. 
A baráti társaság ülései nyitottak és ingyenesek, a +36-70/507-4025-ös telefonszámon történő előzetes bejelentkezés után látogathatóak. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!