Népszerű a gyerkőcök körében

2022.08.21. 23:05

Polgári védelmi tábort tartottak már huszonhatodszorra Győrújbaráton

Igazi nyári időben élvezhették a győrújbaráti tábor résztvevői a hasznos programokat és a hatalmas medencét - közölte a megyei katasztrófavédelem.

kisalfold.hu

Augusztus 15-20-ig zajlott az idei polgári védelmi, rendvédelmi tábor, amelyre töretlen lelkesedéssel, évről-évre egyre többen jelentkeznek. A héten több mint hatvan általános iskolás ismerkedett többek között a tűzoltók, a rendőrök, mentősök, a katonák és a polgárőrök munkájával. A hatalmas zöld területen, ahol egy medence is főszerepet játszik a szünidejüket töltő gyerekek táborozásában, a tábor szakmai vezetője, Csepi László tűzoltó ezredes, polgári védelmi felügyelő, most is mozgósította a társszerveket, hogy a gyerekek játékos keretek között ismerjék meg a rendvédelmi feladatokat ellátók mindennapjait.  

A rendőrség, az önkéntes tűzoltók és katonák bemutatkozása mellett, a tábor programjait színesítette már állatkerti simogató, lovaglás, lovas és kutyás polgárőr bemutató.  Nagy lelkesedéssel nézték a búvárok felszereléseit és a medencés zumbán is sokan vettek részt, a kézműves foglalkozások, a különböző ügyességi és sportversenyek, a ping-pong és csocsó-asztalok is gondoskodtak arról, hogy senki ne unatkozzon. Az utolsó napon lángos sütés és tábortűz is várta a gyerekeket.

Igazán tartalmas egy hetet töltöttek tehát a tábor résztvevői Győrújbaráton, ahol a szórakozás, pihenés mellett, könnyedén tettek szert hasznos ismeretekre. További képeket a táborról ide kattintva nézhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!