Módosított rendelet

2022.06.17. 21:00

Házasságkötés otthon Csornán

A csornai képviselő-testület módosította a hivatali helyiségen és hivatali időn kívüli házasságkötések feltételeiről szóló önkormányzati rendeletet.

kisalfold.hu

Az intézkedés indoklásában olvasható, hogy Csornán körülbelül hetven házasságkötés történik évente, harmincöt-negyven külső helyszínen. Utóbbiakra jellemzően a premontrei rendház dísztermében kerül sor. Az elmúlt évek eseményei, leginkább a vírushelyzet a házasulandók igényeit is megváltoztatták. Az utóbbi időben egyre többen kérték, hogy Csorna közigazgatási területén, de magánháznál tarthassák a szertartást. Erre az érvényben lévő önkormányzati rendelet nem adott lehetőséget. A mostani módosítás értelmében viszont már lehetővé válik a polgári házasságkötés megtartása akár lakóházban vagy annak kertjében is. A méltó körülményeket természetesen biztosítani kell, amit a jegyző a benyújtott fotók, illetve helyszíni ellenőrzés során vizsgál meg és a tapasztalatok alapján adhatja meg az engedélyt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!