10 ezer alá csökkent a lélekszám

2022.05.10. 09:00

Több gyermek él hátrányos helyzetben Csornán, mint tavaly

kisalfold.hu

Csorna. Az önkormányzat 2021-es gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról készült jelentés a képviselő-testület legutóbbi ülésére. 
A beszámolóból kiderült, hogy Csorna lélekszáma tízezer alá esett, a december 31-i adatok alapján 9736 volt. Ez a szám az egy évvel korábbinál százzal kevesebb. 2020. december 31-én 1720 tizennyolc évnél fiatalabb lakója volt a településnek, tizennéggyel kevesebb, mint az azt megelőző évben. 

A gyermekvédelmi feladatok közé tartozik többek között a nehéz helyzetbe került kiskorúak támogatása. 2021-ben 17 gyermek részére állapított meg az önkormányzat rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt, a veszélyhelyzetre vonatkozó jogszabályok miatt azonban tavaly 87 gyermek volt jogosult erre. A támogatásra jogosultak száma 2020-hoz képest 16 fővel lett több. Két család kérelmét elutasították, mivel jövedelmük meghaladta a törvényben meghatározott határt. 

A hátrányos helyzetű gyerekek nyilvántartásában 53-an szerepelnek. 43-an hátrányos helyzetűek, akik összesen 17 családban nevelkednek. 10-en halmozottan hátrányos helyzetűek, akik összesen 4 családban élnek. A halmozottan hátrányos helyzet a szülők vagy gyám alacsony iskolai végzettsége és az elégtelen lakókörnyezet, illetve lakáskörülmények miatt állhat fenn. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!