Győri Egyházmegyei Karitász

2022.03.10. 13:33

Folyamatosan segítik a háborúból menekülőket

A Győri Egyházmegyei Karitász folyamatosan segíti a menekülteket az ukrán–orosz háború kirobbanásának szinte az első pillanatától.

Ollári Gergely

Önkéntes csoportjaik több gyűjtőponton (Bük, Csorna, Győr, Lébény, Mosonmagyaróvár, Sopron, Szákszend) fogadták az adományokat. Mind ez idáig csaknem 8 tonna tárgyi adományt válogatva, ütemezetten juttattak el a rászorulók számára. A támogatóknak pénzadományozásra is volt lehetőségük, eddig 1 millió 165 ezer forint gyűlt össze a háború károsultjainak. A szervezet igazgatója és egyik munkatársa nemrég elutazott a barabási határállomáshoz, hogy személyesen tájékozódjon a helyzetről és átadjon egy közel 2 millió forint értékű adománycsomagot, valamint önkéntes szolgálatot vállaljon a karitász menekültfogadó bázisának kiépítésében. Egy másik kollégájuk azóta is a helyszínen koordinálja a bázis működését.

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nyugat-dunántúli regionális igazgatóságával közösen március 4-től Segítő Pontot működtetnek a győri vasútállomásnál. A munkatársakkal és önkéntesekkel éjjel-nappal működtetett ponton az Ukrajnából érkezők információt és tájékoztatást kapnak, szerény ételcsomaggal kínálják őket, illetve szükség esetén egészségügyi segítséget nyújtanak és szálláslehetőséget keresnek számukra.

 

A Győri Egyházmegyei Karitász a Katolikus Karitász koordinálásával folyamatosan szervezi a gyűjtést a háború elől menekülő családok számára. A következő tárgyakkal lehet segíteni: matracok, pokrócok, plédek, bébiétel, pelenka, melegítést nem igénylő konzervek. Gyűjtőpontok: Csorna, katolikus plébánia (Szent István tér 37.), hétfőn, szerdán 9–12, kedden és csütörtökön 13–16 óráig. Győr, Apor Vilmos-ház (Kandó Kálmán utca 10.), h-p: 9–12 óráig. Lébény, Szent Jakab Látogatóközpont (Templom tér 2.), h-p: 15–16 óráig. Mosonmagyaróvár, Nepomuki Szent János-plébánia (Szent István király u. 110.) és Mosonmagyaróvár, Piarista Gimnázium (Fő u. 4.), h-p: 8–19 óráig. Sopron, Szent Márton Ház (Magyar u. 19–21.), h-p: 9–12 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!