NAV

2022.02.21. 08:26

SMS-ben is kérhető a csekk az adóhoz

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye szerint február 15-től már SMS-ben is igényelhető a gépjárműadó befizetésére szolgáló postai csekk. A gépjárműadót a 410-es adónemkódra többféleképpen be lehet fizetni, például postai csekken vagy átutalással a 10032000–01079160 számlaszámra (NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára).

Munkatársunktól

Ha valaki természetes személyként csekken szeretne fizetni, csekket kérhet SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon. Az SMS-be a „CSEKK” szót, utána egy szóközt, majd az adóazonosító jelet kell beírni. A „CSEKK” szó kis- és nagybetűvel egyaránt írható. A NAV felhívja a figyelmet, hogy a szolgáltatást csak természetes személyek vehetik igénybe, akik pénzforgalmi számla nyitására nem kötelezettek.

 

Egy naptári évben, egy adóazonosító jellel, ebben a formában maximum kétszer igényelhető csekk. A benyújtott igényre két gépjárműadócsekket postáz a NAV. A csekket a bejelentett lakcímre küldik a következő sorrendben: levelezési cím, ha az nincs bejelentve, akkor a tartózkodási hely, ha az sincs, akkor a lakóhely címe. SMS-ben kizárólag a 410-es adónemkódú gépjárműadó befizetéséhez lehet csekket kérni, máshoz nem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!