Kapuvár

2021.11.29. 09:00

Biztonsággal működik a város

A legutóbbi kapuvári testületi ülésnek két főbb pontja két beszámoló volt, az egyik középpontjában az idei évi költségvetés harmadik negyedévi teljesítése, a másiknak a helyi adókból származó bevételek alakulása volt.

Kustor Réka

Ezeket közmeghallgatáson tárgyalta a városvezetés. Mint kiderült, az önkormányzat a bevételeit összességében 91 százalékot meghaladó szinten teljesítette, s a kiadások is megfelelnek a tárgyévi kiadás szintjének. – A város biztonsággal működik, a költségvetési számaink időarányosak. Az előző évekhez hasonlóan költségvetési szempontból idén is megfelelő évet zárunk – összegezte a beszámolókat Hámori György polgármester.

Az önkormányzat által megvalósult beruházások és felújítások kapcsán kiemelendő a szolgáltatóház építése, ez és a bentlakásos idősotthon első üteme zárult le pénzügyileg, az otthon kivitelezésének második üteme pedig elindult. Lezárult többek mellett a Felsőmező utca felújítása és a Király-tó Óvoda házhelyi tagóvodájának konyhafelújítása. Folyamatban van a barnamezős beruházás keretében a nyáron átadott játszótér mellett épülő multiház kivitelezése, és az újonnan kialakított Civil Központ is átadásra vár. – A beruházásaink ütemszerűen haladnak – tette hozzá a város első embere, aki a másik napirend kapcsán elmondta, hogy az adóbevételeik is jól teljesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!