fejlesztés

2021.07.09. 07:00

Energetikai korszerűsítés a győri Városházán

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Városháza épületének energetikai korszerűsítésére. A Polgármesteri Hivatal épülete több mint 320 millió forintos támogatásból újul meg.

kisalfold.hu

A fejlesztés célja az épület az energiahatékonyság és az energiatakarékosság szempontjából történő felújítása. A győri Városháza neobarokk stílusban épült, U-alakú, kétemeletes, középütt óratoronnyal, s a főhomlokzaton kiugró két kisebb toronnyal rendelkező műemléképület. A Városháza Győr egyik legismertebb, városképileg legjelentősebb épülete, a város szimbóluma.

Az épület energetikahatékonyságának fokozása hozzájárul az energiaellátás biztonságának a növeléséhez, a magas energiaimport-függőség mérsékléséhez és a környezeti ártalmak csökkentéséhez. A fejlesztés hatására jelentősen javul az épület hőtechnikai adottsága, csökken a hőveszteség, ezáltal kevesebb hő felhasználására lesz szükségünk a jövőben.

A projekt során megvalósul az épületben a műemlék nyílászárók felújítása. A projekt jelentősen hozzájárul az energiatermelés és energiafelhasználás környezettudatosabbá tételéhez, valamint a CO2 emisszió csökkentés révén a fenntartható fejlődéshez.

Címkék#energetika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!